Slovenija
7 ogledov

Facebook uporablja 200 milijonov ljudi

Marku Zuckerbergu se je ideja bogato obrestovala. Žurnal24 main
V petih letih je spletna socialna mreža Facebook pridobila 200 milijonov uporabnikov. Mejnik je obeležil tudi ustanovitelj Facebooka.
Mark Zuckerberg je skupaj s sostanovalci na univerzi Harvard pred petimi leti dobil idejo za spletno socialno mrežo Facebook. Zuckerberg, Dustin Moscovitz, Chris Hughes in Eduardo Saverin so Facebook zagnali februarja 2004 kot platformo za povezovanje z ostalimi študenti na Harvardu, ki pa je kmalu prerasla te okvire.

Zuckerberg je danes star 24 let in je glavni izvršni direktor Facebooka. Ob tej priložnosti je na Facebookovem uradnem blogu zapisal, da si prizadevajo zagotoviti storitev za povezovanje oseb in skupin, ki jo lahko vsakdo uporablja povsod.

Leta 2007 je Microsoft kupil 1,6-odstoten delež Facebooka in zanj odštel 240 milijonov dolarjev. Vrednost podjetja, ki ga vodi Zuckreberg ocenjujejo na 15 milijard dolarjev.

Po podatkih, ki so dostopni na Facebooku, jih dnevno obišče 100 milijonov uporabnikov, ki imajo v povprečju 120 "prijateljev". Storitev je na voljo v 40 jezikih, 70 odstotkov uporabnikov pa se nahaja izven ZDA.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.