Slovenija
34 ogledov

Fakulteta 
zlorabila 
ministra

Gregor Golobič in njegovi sodelavci trdijo, da niso vedeli, da se bo minister sm Žurnal24 main
Promocija. Brez vednosti uporabili ministra.

Manipulacija. Na zasebnem visokošolskem zavodu Gea College so si pred letošnjimi informativnimi dnevi omislili prav posebno obliko promocije. Na naslovnico januarskega promocijskega časopisa, ki ga izdajajo, so k članku z naslovom Zakaj študirati na GEA College objavili kar fotografijo ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregorja Golobiča.

Golobič ni vedel
Po seji vlade smo srečali Golobiča, ki je povedal, da ni vedel, da bo objavljen na naslovnici, in za objavo ni dal soglasja. Pravzaprav naslovnice sploh ni videl.

Z ministrstva pa nam je Nataša Gerkeš na vprašanje, ali je fotografija objavljena z ministrovim soglasjem, pojasnila: "Z Gea Collegea ni ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo (MVZT) ali ministra nihče zaprosil za soglasje za objavo ministrove slike."

Na visokošolskem ministrstvu ocenjujejo, da "gre vsekakor za nenavadno marketinško potezo z vprašljivimi učinki. Bomo pa proučili vse pravne korake, da ne bi bili zaradi morebitnega manjšega vpisa deležni odškodninskih zahtevkov."

Gea: Objavo so dovolili
Po drugi strani pa nam je Saša Ješovnik z Gea Collegea na vprašanje, ali so Golobičevo fotografijo objavili z njegovim soglasjem, pojasnil: "Fotografijo ministra Golobiča so nam poslali iz njegove službe za odnose z javnostmi. Objavo fotografije so dovolili."

Nasprotujoči si informaciji ministrstva in Gea Collegea je pojasnila Katja Mihelj Nagode, ki skrbi za odnose z javnostmi v Golobičevi stranki Zares. Pojasnila je, da je fotografijo posredovala ona in dovolila objavo. Ni pa vedela, da bo objavljena na naslovnici. Posebno je poudarila, da Golobič za to sploh ni vedel, saj ga s takimi malenkostmi ne obremenjuje.

Vse, da bi dobili študente
Naslovnico revije Gea Collegea nam je posredoval bralec, ki je nad zlorabo, ki si jo je privoščila, zgrožen.

Pravi: "Gre za naivnost službe za odnose z javnostmi na MVZT, zlorabo resornega ministra, zavajanje dijakov in njihovih staršev ... Kdo si upa ali pa kdo mora to početi, da bi pritegnil študente?" Sprašuje se: "Kaj bodo storili odgovorni na MVZT in fakulteti?"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.