Slovenija
9 ogledov

Falcon kmalu v odprodajo

Leta 2001 je Drnovškova vlada falcon kupila za več kot 20 milijonov evrov, danes Žurnal24 main
Vlada naj bi predvidoma že na četrtkovi seji potrdila program odprodaje vladnega letala falcon, je poročal Radio Slovenija. Tako bodo izpolnjeni pogoji za objavo razpisa.

Vlada je sicer že februarja sprejela odločitev, da začne s postopki prodaje vladnega letala, saj je presodila, da njegova uporaba v sedanjih pogojih ni gospodarna. V letnem načrtu so letalu določili orientacijsko vrednost 13,7 milijona evrov, kar je približno pol manj, kot je bila nabavna cena letala.

Vodja posebne skupine in državni sekretar na ministrstvu za obrambo Uroš Krek je za radio povedal, da so opravili ponovno cenitev letala in preverili vso dokumentacijo letala. Pripravili so program posamične odprodaje premoženja, za katerega državni sekretar upa, da bo potrjen že na naslednji seji vlade ali teden pozneje, da bodo lahko objavili razpis. Prve ponudbe bi tako lahko dobili že novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.