Slovenija
30 ogledov

Festival smeha in zabave

“V nedeljo bo en krasen dan, noben otrok ne bo tu sam,” je verz iz Lunine pesmi, Žurnal24 main
Luna gre na morje. V nedeljo pravi morski otroški praznik na 18 prizoriščih.

“Najbolj me veseli, da so graditelji festivala res otroci, da so tako publika kot nastopajoči,” pove Barbara Zonta, vodja festivala Luna gre na morje. “Posebnost festivala je rdeča nit, ki povezuje dogodke: prireditev ni le rajanje, ampak tudi zgodba. Poudarek letošnjega, drugega festivala Luna gre na mo-
rje je knjiga. Knjige za na police tistih otrok, ki do njih ne morejo,”
doda.

Humanitarna plat
Luna. Organizatorja festivala Zavod Fest in Temma-X sta akcijo zbiranja knjig z založbo Modrijan začela že v Ljubljani. Po končanem festivalu bodo zbrane knjige skupaj z zvezo prijateljev mladine podarili socialno ogroženim otrokom in ustanovam, ki jim knjig primanjkuje.

Celodnevna zabava
Na različnih prizoriščih, skupaj jih bo kar 18, bo zabava potekala ves dan. V Luninem mestu, ki bo na Ukmarjevem trgu, se lahko cele družine prijavijo za tekmovanje v gradnji domišljijskega mesta iz različnih materialov. Ob koprsko kopališče bo postavljeno pravo Mačje mesto v čast najslavnejšega mačkona, Mačka Murija. Tja bo vozil celo mačji avtobus. Lunin kino z Animateko na obisku, plesni in gledališki oder, na katerem se bodo zvrstile predstave od Sapramiške in Martina Krpana do Muce Copatarice, obetajo pravi praznik otrok – igriv in poln dogodivščin.

Akcija zbiranja knjig

Dežela knjig bo postavljena pod oboke koprske Taverne. Tu si bodo otroci lahko izbrali slikanico ali knjigo, jo odnesli domov in dopolnili svojo zbirko ali pa, če se njihove knjižne police že šibijo pod težo knjig, kakšno tudi podarili. Knjige, ki so jih že prerasli ali jih ne potrebujejo več, bodo lahko zamenjali za nove, drugačne zgodbe. Lunina ekipa pravi, da ni lepšega kot podariti knjigo. Po svojih močeh jim lahko pomaga vsak obiskovalec nedeljskega festivala

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.