Slovenija
3662 ogledov

Golob povedal, kaj ima zapisano v posebnem zvezku

Festival Svoboda
1/8
Anže Petkovšek
Člani in simpatizerji Gibanja Svoboda so se danes zbrali na prvem festivalu Svobode ob Zbiljskem jezeru.

V največji vladni stranki želijo na festivalu, za katerega se nadejajo, da bo postal vsakoletni tradicionalni dogodek stranke, na "sproščen, zabaven, duhovit in družaben način" predstaviti dosedanje delo stranke in njene cilje v prihodnosti, je pred današnjim dogodkom za STA povedal poslovni direktor stranke Peter Majerle. Med nalogami, ki jih čakajo, je med drugim naštel prihajajoče junijske evropske volitve, morebitne posvetovalne referendume in prihodnje delo vlade Roberta Goloba.

Kandidat za evropskega komisarja

Golob je na festivalu predstavil strankinega kandidata za evropskega komisarja. To je nekdanji predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel. Golob je poudaril, da ima Vesel za sabo pestro kariero, ki temelji na znanju. Ob tem je poudaril, da je neizmerno ponosen na dosežke Gibanja Svoboda.

Predsednik največje vladne stranke je dejal, da je bil Vesel v "temnih časih" pripravljen izpostaviti "svojo glavo". Svobodo lahko promoviramo vedno, ne samo takrat, ko je lepo in ko zmagujemo, je dodal. Vesel je po njegovih besedah tudi dokaz, da ni nič nemogoče.

Vesel se je zahvalil za priložnost biti kandidat za evropskega komisarja. Po njegovi oceni gre za pomembno funkcijo, na kateri bi sam izkoristil vse, kar je počel celo življenje. Poudaril je, da verjame v vrednote, ki jih je treba promovirati v Evropi. Če bo postal evropski komisar, ne bo delal le za svojo osebno korist, je napovedal. "Mogoče kdo misli, da so to seveda samo privilegiji, ampak je tudi veliko odrekanja in sem pravzaprav zrel za to, da dam vse, kar znam, v dobro Slovenije in državljanov Evropske unije," je poudaril.

Festival Svoboda | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Golob: Ponosen sem na opravljeno

Golob se je sicer v svojem nagovoru med drugim spomnil začetkov Gibanja Svoboda, ki da so bili težki, in na zmago stranke na volitvah v DZ. "Včasih, ko poslušam medije, uspejo še mene prepričati, da v resnici nismo kaj dosti naredili v teh dveh letih. In potem si vzamem v roke zvezek in si pogledam, kaj je bilo zastavljeno in kaj je bilo narejeno," je dejal in dodal, da je neizmerno ponosen na to, kar je Gibanju Svoboda uspelo v dveh letih, pa tudi na ministre, poslance, člane lokalnih odborov in podpornike stranke.

Festivala so se poleg premierja in ministrov Gibanja Svoboda udeležili tudi mnogi poslanci, novi generalni sekretar stranke Rok Marolt in sedaj že bivša generalna sekretarka Vesna Vukovič, ki pa je še vedno sedela zraven Goloba. Prav tako je bil za premierjevim omizjem nekdanji direktor računskega sodišča Tomaž Vesel, ki naj bi ga danes predstavili kot kandidata za bodočega evropskega komisarja iz Slovenije.

Prav tako se je festivala udeležila premierjeva partnerka Tina Gaber.

 

Festival Svoboda | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Svoboda Slovenija Slovenija Svobodo zapušča še ena poslanka? Robert Golob Slovenija Toliko volivcev je že izgubila Svoboda

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 28
  • jezero 07:16 08.april 2024.

    Brez solzivca in vodnega topa. Pokazal je pravi obraz. Sds. nikoli več!

  • Herkules 21:42 07.april 2024.

    Sejem nekompetentne praznine, escort ničevosti, debelih oportunistk, opankovićevih prevarantk in patoloških lažnivcev!

  • Toma 20:09 06.april 2024.

    Morda pa jeto veliki seznam želja golobice, predno odfrči s prestola?