Slovenija
18 ogledov

Filmska goljufija ni uspela

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Celjski kriminalisti so zaključili preiskavo požiga zaradi zavarovalnine. Kazensko so ovadili 79-letnega naročnika požiga in 38-letnega izvajalca. Našla sta se prek oglasa.

Preiskavo so začeli maja lani. Po požaru na domačiji na območju Šentjurja pri Celju so policisti namreč ugotovili, da je bil požar v stanovanjski hiši in gospodarskem poslopju podtaknjen.

Ugotovili so še, da je 38-letnik v prvi polovici lanskega leta v časopis dal oglas, da nujno potrebuje 3.000 evrov posojila, ki bi ga odslužil z delom. Na oglas se je aprila odzval 79-letnik. V zameno za požig objektov, ki jih je imel zavarovane, je ponudil 4.000 evrov plačila.

Za alibi na počitnice
Moški iz Ljubljane se je s ponudbo strinjal, po dogovoru pa ga je osumljeni Šentjurčan odpeljal do svojih objektov. Tam mu je dal natančna navodila, kako mora zažgati oba objekta, da bosta zgorela v celoti.

Na dan požiga je 79-letnik skupaj s partnerico zaradi alibija odšel na počitnice. Ljubljančan je v večernih urah okoli polnoči polil objekte z bencinom in jih žažgal, po dejanju pa se je vrnil v Ljubljano.

Dobil bi 381 tisočakov
Dva dni po požigu je lastnik objektov izročil požigalcu 1.000 evrov nagrade, 3.000 evrov pa mu je obljubil po izplačilu zavarovalnine. Lastnik objektov je nato prek odvetnika vložil zahtevek za izplačilo škode, ki je nastala s požarom.

Zavarovalnico je nameraval ogoljufati za kar 381.500,00 evrov, so še sporočili s celjske policije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.