Slovenija
1 ogledov

Finale za maturo

Zadnji dan za prijavo kandidatov na spomladanski rok splošne in poklicne mature Žurnal24 main
Dijaki so opravljali predmaturitetni preizkus iz matematike. Tisti, ki bodo opravljali poklicno maturo, so lahko izbirali med matematiko in tujim jezikom.

V 90 gimnazijah in šolah z gimnazijskim programom je predmaturitetni preizkus opravljalo 10.827 četrtošolcev. Predmaturitetne preizkuse iz ostalih maturitetnih predmetov bo organizirala vsaka šola posebej, glede na razpoložljiv čas in svoje možnosti, predvidoma pa do konca meseca marca.

Predmaturitetni preizkus poklicne mature iz matematike ali tujega jezika je na 141 šolah in organizacijah za izobraževanje odraslih opravljalo 10.983 kandidatov zaključnih letnikov.

Kandidati so preizkus opravljali v skladu z maturitetnimi predpisi, na enak način kot na rednih rokih mature 2009. Izdelke pisnega izpita pri splošni in poklicni maturi bodo v skladu z navodili za ocenjevanje točkovali učitelji teh predmetov na šoli.

Prava matura
Spomladanski rok splošne mature se začne 5. maja s pisanjem šolskega eseja pri slovenščini, italijanščini ali madžarščini in se nadaljuje 25. maja s pisnim izpitom iz ruščine, latinščine in grščine. Istega dne, torej 25. maja, se s pisanjem izpita iz drugega predmeta prične tudi spomladanski rok poklicne mature.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.