Slovenija
131167 ogledov

Finančna uprava v akciji: V tem primeru pridejo kar domov

FURS Saša Despot
Predstavniki mobilnih enot Finančne uprave od sredine septembra obiskujejo davčne zavezance, ki so pred kratkim ustanovili podjetje oziroma na novo registrirali dejavnost.

"Namen obiska je, da jih seznanimo s pravicami in obveznostmi, ki jih imajo kot novoustanovljeni poslovni subjekt in jim ponudimo pomoč ter kontakte v primeru, da bodo potrebovali sogovornika na naši strani. Želimo si namreč, da so davčni zavezanci čim bolje informirani in pripravljeni na izzive, s katerimi se bodo srečali na davčnem in carinskem področju," pravijo na finančni upravi. 

V slabih štirinajstih dneh so tako obiskali že 114 novoustanovljenih podjetnikov po vsej Sloveniji. Večinoma gre za samostojne podjetnike. 

"Nov pristop Finančne uprave do davčnih zavezancev je velika večina novih podjetnikov sprejela z odobravanjem, kar nam daje dodaten elan, da bomo tovrstne aktivnosti nadaljevali še z večjo vnemo," pojasnjujejo na finančni upravi.

Za te zavezance so pred kratkim postavili posebno spletno strano, ki je dosegljiva na tej povezavi. Delili jim bodo tudi informativne letake, na katerih je nekaj osnovnih podatkov, ki so lahko zavezancem v pomoč na začetku poslovne poti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • sam1 07:42 28.september 2021.

    A to že v startu želijo zagreniti veselje tistemu,kateri se v teh časih odloči za nemogoče....

  • Albatroz 07:04 28.september 2021.

    Naj še obiščejo tiste stare, aja saj z tistimi se privat dobivajo.

  • villa 20:26 27.september 2021.

    Upam le, da obiscejo tudi take s.p. in d.o.o., ki samo na papirju ali pa zato, da vozijo gor ljudi s Kosova, ki nato pripeljejo se vso druzino in vsi potem na nase stroske.