Slovenija
34 ogledov

Fišer jo je poslal v Krško

Dragica Kotnik Uroš Hočevar/Delo
Preiskave. Tožilci: Namesto pohvale ji je policija premetala pisarno!

Afera Baričevič. Dragico Kotnik, šefinjo tožilske skupine, ki preiskuje kazniva dejanja policistov, so menda kazensko ovadili na Komisiji za preprečevanje korupcije, saj naj bi zlorabila svojo tožilsko funkcijo – izdala naj bi tajne podrobnosti o preiskavi okoliščin tragedije zdravnika Saše Baričeviča, ki so ga februarja lani njegovi psi do smrti pogrizli.

“Absurdno je, da ji je policija premetala pisarno in stanovanje ter ji zasegla računalnik, namesto da bi od nadrejenih dobila priznanje oziroma vsaj pohvalo, da se je lani pogumno in strokovno, brez dodatnih usklajevanj s policisti, lotila preiskovanja, kako so potekali uradni postopki vračanja psov Baričeviču, kaj in česa policija ni zavarovala na kraju tragedije ter koga vse ne bi smela spustiti na prizorišče njegove smrti,” so do hišne preiskave pri Kotnikovi na vrhovnem državnem tožilstvu in na njenem domu kritični v tožilskih vrstah.

Zadnji dan

Novomeški kriminalisti, ki postopek zoper Kotnikovo neuradno menda vodijo že od junija, ko naj bi položaj zlorabila, naj bi hišni preiskavi pri tožilki opravili zadnji možni dan – v ponedeljek, ko so za to menda še imeli dovoljenje sodišča. Šef Kotnikove, generalni državni tožilec Zvonko Fišer, je že ob začetku določil, naj predkazenski postopek zoper njo vodi tožilstvo iz Krškega.

V opozicijski SDS so prepričani, da bo ponedeljkovi hišni preiskavi na tožilstvu sledila zamenjava Kotnikove. “Kmalu bomo lahko obveščeni o suspenzu Kotnikove, na njeno mesto pa bo prišel nekdo, ki bo všeč in bo ustrezal plenilskim elitam. Zanje je šla s svojim delom namreč predaleč,” menijo.

Komentarjev 2
  • ppero 05:59 07.december 2011.

    In izvolili smo človeka, pod katerim se bo še bolj preganjalo neposlušne...

  • astra 05:23 07.december 2011.

    Ta Sloveija je hujsa od Avganistana. Laz, korupcija so danes vrline. Za postenost delovnost pa v najbolsem primeru izgubis sluzbo ce te celo ne zaprejo.Sramota kam smo pripeljali naso drzavo. Nikako ne razumem civilizirane Evrope, da nas se gleda.