Slovenija
59 ogledov

Bulmastifi: zavrgli ovadbe proti Senici

Miro Senica in Katarina Kresal. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Državno tožilstvo je vložilo obtožna predloga zoper kinologa Rajka Rotnerja in Alenko Černe. Kinologa naj bi bila obtožena ponareditve listin.

Kinologa Rajko Rotner in Alenka Černe naj bi bila obtožena ponareditve listin, ko sta tri mesece po napadu bulmastifov na Stanislava Megliča leta 2006 v zavetišču Gmajnice opravila vzrejni pregled in enemu od psov izdala dovolilnico za plemenjaka. Da je tožilstvo vložilo obtožni predlog, sta poročala časopisa Delo in Slovenske novice.

Preiskava proti Rotnerju (sicer stricu notranje ministrice Katarine Kresal) in Černetovi je sicer na ljubljanskem okrajnem sodišču potekala več mesecev.

Zaradi suma krive ovadbe so posamezna preiskovalna dejanja potekala tudi proti odvetniku Miru Senici, partnerju Kresalove, a je po poročanju Dela tožilstvo ovadbo zavrglo. Odvetniška pisarna Senica je namreč zastopala zdaj še pokojnega Saša Baričeviča in leta 2008 kazensko ovadila veterinarskega inšpektorja Uroša Andrenška, ki je po napadu na Megliča odredil usmrtitev bulmastifov, češ da je bil pristranski.

Obtožnih predlogov že več

Do zdaj je bil zaradi nepravilnosti pri vračanju psov Baričeviču obtožni predlog vložen zoper nekdanjo državno sekretarko na ministrstvu za kmetijstvo Sonjo Bukovec, ki je obtožena zlorabe položaja. Po poročanju Dela obtožni predlog Bukovčevi še ni bil vročen in je še vedno v fazi preizkušanja. Še vedno pa specializirani oddelek skupine državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala preiskuje, ali je kdo od policistov zlorabil pooblastila oziroma kako so posnetki s prizorišča napada psov na Baričeviča prišli v javnost.

Kot so na tožilstvu povedali za Delo, je preiskava o tem še vedno v predkazenskem postopku, zaradi česar več podatkov o zadevi ne dajejo. Tožilska odločitev še ni sprejeta tudi glede preiskave, ki jo je skupina opravila leto dni po napadu psov na Baričeviča, ko je na podlagi novih dejstev opravila preiskavo v hiši in na dveh stikalih za luči našla krvne madeže, ki pripadajo neznanemu človeku.

Komentarjev 3
  • privat 08:40 21.avgust 2011.

    in tako je nekdo nedolžen...naša policija pa v zrak gleda in žvižga...mi smo za nadzor prometa..

  • Altesse 19:06 18.junij 2011.

    Iz te moke ne bo kruha...

  • wester62 17:17 18.junij 2011.

    meni je vse jasno .saj ve se kdo je na oblasti. mislim pa ,da je to nesramnost in dokaz nepravne države ki ga vodi klan senice in kresalke s posranim pahorjem. škoda da se tako uničuje mala švica (slovenija9 kjer ...prikaži več bi vsi lahko lepo živeli.