Slovenija
15 ogledov

FISU še ni rekel zadnje

Kangler in Zver Nino Verdnik
Univerzijada. Kangler se bo oborožil z odvetniki. Podjetje za to prireditev pa gre v izbris.

"Uradno še vedno nismo prejeli odloka, da Maribor odstopa od univerzijade. Mi smo že večkrat poudarili, da nimamo plana B, ker smo verjeli, da bo Maribor to prireditev izpeljal," je za Žurnal24 pojasnil Dejan Šušovič, predstavnik Mednarodne univerzitetne športne zveze (FISU).

Tri projekte bodo peljali naprej

Prav danes pa naj bi predsedstvo FISU na svojem sestanku govorilo tudi o tem, kako bodo ukrepali zaradi odpovedi mariborske univerzijade. Je pa Franc Kangler, župan Maribora, pojasnil, da bo mestnemu svetu predlagal, da bi s projekti tekaškega poligona, rekonstrukcijo Ledne dvorane in cevovodom, v Mestni občini Maribor (MOM) nadaljevali. Projektov pa naj ne bi izpeljali z javno-zasebnim partnerstvom, kot je bila sprva tudi ena izmed možnosti.

Univerzijada 2013 v likvidacijo


Kangler je še pojasnil, da dvomi, da bi lahko organizator univerzijade SUSA vrnila državi tri milijone evrov, ki jih je dala za prijavnino. "Od kod bo pa vzela? Tudi mi se bomo z odvetniki dobro pripravili. Maribor bom branil tudi prek pravnih poti," je še dodala Kangler.

Razočaran nad odpovedjo univerzijade pa je tudi Srečko Viler, direktor podjetja Univerziada 2013 d.o.o. Dodal je, da je prepričan, da bi prireditve dobro izpeljali. Podjetje, ki je bilo ustanovljeno ravno zaradi tega športnega dogodka, pa bo po uradni odpovedi šlo v likvidacijo. "Plače in obveznosti, ki jih zdaj nismo uspeli pokriti, bomo poravnali," je še dodal Viler.

Komentarjev 2
  • jose3 17:32 19.februar 2012.

    3 milijone evrov kotizacije, pa bo sestanek z Janšo :-)pa preberite, kako je poslovalViler: http://www.rs-rs.si/rsrs/rsrs.nsf/I/KDE47E119A3484369C12578BF0041908C/$file/Univerzijada.pdf

  • golob.bob 18:15 17.februar 2012.

    dejj ritka kaj jokaš, pač nebos pokasiral od univerzijade, kaj zdej jokcaš na 100 načinov