Slovenija
54 ogledov

Fortunata skrbi mandat

Julijan Fortunat, predsednik uprave Elektra Primorska, očitkov, da je skupščino Žurnal24 main
Elektro Primorska. Skupščina menda sklicana nezakonito in mimo nadzornikov.
Upravi nismo naklonjeni. Dogajali so se kartelni dogovori, vračali smo denar in plačevali kazni. Posledic pa ni bilo.
Tomaž Slokar, predstavnik delavcev v NS

Zaposleni v Elektru Primorska, ki ne želijo biti imenovani, so nas opozorili na nepravilnosti, ki naj bi se dogajale v tem javnem podjetju. Predsednik uprave Julijan Fortunat naj bi skupščino delničarjev sklical predčasno (11. aprila) in mimo nadzornega sveta (NS); vse to z namenom zagotovitve njemu naklonjenega razmerja sil v NS.

Prejel 108 tisočakov
Prejemki
. Po podatkih zadnjega letnega poročila so prejemki Julijana Fortunata leta 2009 znašali 108.317 evrov bruto. Agencija za upravljanje kapitalskih naložb je kot novo članico nadzornega sveta predlagala Darinko Virant, ki jo je prej ovrednotila tudi akreditacijska komisija.

Skupščina, ki sicer po navadi poteka avgusta, ima samo eno točko dnevnega reda – imenovanje manjkajočega člana NS. Fortunatu mandat poteče 29. junija, za vnovično imenovanje pa potrebuje ravno še en glas v NS, ocenjujejo poznavalci razmer. Fortunat na naša vprašanja glede teh očitkov ni želel odgovarjati. "Skupščina delničarjev je sklicana nezakonito in je nična, zato jo bomo tudi izpodbijali," nam je potrdil Tomaž Slokar, predstavnik delavcev v NS Elektra Primorska.

Tudi agencija za upravljanje kapitalskih naložb kot predstavnica države (79-odstotna lastnica Elektra Primorska) potrjuje nepravilnosti in pričakuje, da bosta uprava in NS te ovire odpravila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.