Slovenija
5290 ogledov

Franc Breznik spregovoril prvič po kazni, ker je vozil pijan

Franc Breznik Saša Despot
Franc Breznik, ki je odletel z mesta državnega sekretarja na notranjem ministrstvu, ker so ga v začetku aprila pijanega in zaradi prehitre vožnje s službenim avtomobilom ustavili policisti, je za Večer predstavil svoj pogled na dogodek, ki ga je stal položaja v vladi.

"Veliko dobrega sem naredil v vseh teh letih, pa tega niste objavljali. Zdaj pa sem naredil eno napako in ste me uničili. Na tisoče kilometrov imam za seboj, sem že storil kakšen prekršek, tudi tokrat sem ga, priznal sem napako. Ne vem, kaj naj še naredim, da boste zadovoljni," je za Večer povedal Breznik.

"Dober človek sem, veseljak, nisem tako slab, kot me opisujete," je novinarjem Večera še dejal Breznik in dodal, da mu je težko, da ni najbolj zdrav, da se že nekaj časa zdravi zaradi bolezni, a tudi med infuzijami odgovarja na telefonske klice novinarjev.

Breznik je dobil globo v višini 900 evrov in 16 kazenskih točk zaradi vožnje pod vplivom alkohola ter 80 evrov zaradi prehitre vožnje. Plačal je polovičko.

Franc Breznik | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Ne drži pa, da sem bil ustavljen sredi belega dneva, bilo je ob osmih zvečer, ko sem delovni dan že zaključil. Tudi ne drži, da sem popival s predstavniki podjetja Derby, bil sem pri drugem donatorju, kjer sem urejal jabolka. To sem počel kot predsednik odbora za kmetijstvo (v DZ je predsedoval temu odboru, op. a.). So me pa medtem klicali iz podjetja Derby, pa ne Izet Rastoder, temveč je bila gospa," je za Večer še povedal Breznik, ki trdi tudi, da ni povezan z nobeno mafijo, kot da mu želimo novinarji podtakniti.

dezurni@zurnal24.si


 


 

Komentarjev 25
  • Avatar praufo
    praufo 21:32 17.april 2020.

    res mi ni jasno koga to sploh zanima, to spada v rumeni tisk, pa če se še niste napapcali vseh teh zgodbic, pa še tole pohamstrajte, vsakdo nekaj počne , dela, greši in tudi preveč spije in kaj, pa kaj ...prikaži več ... 10 novih okuženih pa eden je preveč napihal, evo , to so novice, ... res zanimivo, samo še da osmrtnice preberem ... mah tam pa itak nič ni, ker umiranje je dovoljeno samo zaradi korone ... živ dolgčas

  • Mako5960 19:28 17.april 2020.

    Nihče v osnovi ni slab, pa vendar smo pred zakonom vsi enaki. Obstaja kodeks etike, kateri je bil v tem primeru kršen in popolnoma vseeno je ali je mesto sekretarja ali poslanca. Z takšnimi dejanji se izgubi kredibilnost osebe, kako ...prikaži več lahko pol nekdo z takšnim svojim dejanjem moralizira in zavzema stališča na mestu poslanca? Za vse veljajo enaka pravila. Posledice alkoholiziranosti in vožnje v takšnem stanju bi se lahko za koga končale tudi tragično. To je sedaj moralni vzor za državljane?

  • Avatar ovca
    ovca 15:59 17.april 2020.

    Gospod 🐣 (samo piscansek je crne barve z imenom Kalimero)...