Slovenija
9608 ogledov

Fronta se približuje. Poglejte te strele, kot bi bilo poletje!

Močno deževje Profimedia
Središče ciklona je še nad severno Italijo, a se pomika k nam.

"Zahodno od naših krajev se v toplem sektorju ciklona, katerega središče je trenutno nad severno Italijo, pojavljajo padavinski pasovi z močnejšimi nalivi in nevihtami," pišejo pri portalu Neujr.si. "Od zahoda oz. jugozahoda se nam počasi bliža vremenska fronta, s katero se bodo pasovi močnejših padavin s posameznimi nevihtami pomikali proti vzhodu in najprej dosegli zahodno Slovenijo."

Močno deževje Vreme Slovenija Opozorilo Arsa: Obarvana je vsa Slovenija

Na drugi sliki (spodaj) so prikazani udari strel v zadnjih dveh urah.

Zemljevid s strelami je objavil tudi hrvaški IstraMet.

Popoldne bo po napovedih Agencije za okolje spremenljivo do pretežno oblačno. "Dež se bo na zahodu okrepil in širil proti vzhodu," napovedujejo pri Arsu. "Vmes bodo tudi posamezne nevihte z nalivi. Ob morju bo pihal jugo, drugod jugovzhodni veter, ki bo močnejši na Primorskem. Temperature bodo od 11 do 16, ob morju do 20, v gornjesavski dolini okoli 8 stopinj Celzija."

Močno deževje Opozorilo Slovenija Arso napoveduje burno dogajanje: V teh delih Slovenije bo najhuje

Dež bo do jutra povsod ponehal, od zahoda se bo jasnilo. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 9, v Gornjesavski dolini okoli nič stopinj Celzija.

Največ dežja v Posočju, Julijskih Alpah in na Snežniku

Vremenski portal Neurje.si poroča, da bo na zahodu Slovenije do ponedeljkovega jutra padlo od 40 do 100 mm padavin, največ predvidoma v Posočju ter na območju Julijskih Alp in Snežnika. "Drugod po državi bo padavin manj, na severovzhodu lahko pade tudi manj kot pet milimetrov dežja," pišejo pri Neurje.si

Deževje Dravograd in Vuzenica Slovenija Deževje: Najhuje bo ob polnoči

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.