Slovenija
39287 ogledov

Fursu se je primerila napaka, poslali bodo nove izračune

Dohodnina Žurnal24
Zaradi sistemske napake je Finančna uprava RS odposlala več tisoč napačnih informativnih izračunov dohodnine.

"Zaradi sistemske napake je Finančna uprava RS odposlala 7.639 napačnih informativnih izračunov dohodnine. Napaka se je pojavila pri prejemnikih informativnih izračunov dohodnine, ki so bili del leta 2018 tudi vzdrževani družinski člani," so sporočili s Finančne uprave RS. 

Vsi ti davčni zavezanci bodo najpozneje do 15. junija po pošti prejeli nov, popravljen informativni izračun dohodnine. Izračun, ki so ga že prejeli, bo štel za brezpredmetnega, kar bo v novem informativnem izračunu dohodnine izrecno navedeno.

Ob tem poudarjajo, da napaka ne bo imela posledica za zavezance. Vračilo dohodnine bodo prejeli najkasneje do 31. julija 2019, torej v enakem roku, kot bi ga, če se napaka ne bi zgodila. 

"Če bodo zavezanci v novem informativnem izračunu ugotovili kakšen drug ugovorni razlog (npr. prijava dohodkov iz tujine itd.) morajo ugovor vložiti najkasneje do 1. julija 2019. Zoper prvi, brezpredmetni informativni izračun, naj davčni zavezanci ne vlagajo ugovora," opozarjajo na Fursu. 

Ugotovili so, da je napaka nastala na strani zunanjega izvajalca, ki bo nosil vse stroške, ki so povezani z odpravo napake. 

Pošta Slovenije Slovenija Pol milijona ljudi bo dobilo to pošto

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • kapibara 12:19 05.junij 2019.

    Informativni izračun, mi je zračunal, da dobim 130 evro VEČ, od prejete odločbe.. kdo ga zdej biksa ??

  • pulse 08:44 05.junij 2019.

    Verjetno zunanji izvajalec ne bo nosil vseh stroškov, ker so za testiranje pravilnega izračuna v sistemu povsem verjetno zadolženi FURS-ovci...

  • ariani 01:17 05.junij 2019.

    Za elektriko lahko plačate za 40% manj, ne da bi pri tem zavajali in ne bi kršili zakona! Priporočam vsem, da preberejo ta članek - http://bit.do/slenergia Uporabljam ga že od decembra in plačam skoraj pol toliko!