Slovenija
8550 ogledov

Protesti proti PCT: "Zelišča, mir in kakšen ingver v ustih"

protest zoper PCT
1/20
Saša Despot
Protesti so potekali mirno.

V Ljubljani, Kranju, Mariboru, Novi Gorici, Novem mestu, Murski Soboti, Celju, Kopru, Velenju, Postojni, Trbovljah in Kočevju so danes potekali protesti proti pogoju PCT. Protestniki zahtevajo odstop vlade in prekinitev deljenja na cepljene in necepljene. Videti je, da se je danes zbralo manj ljudi kot v prejšnjih tednih, čeprav je predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović včeraj napovedal "proteste vseh protestov". Na pohodu po kranjskih ulicah pa je po navedbah novinarjev informativne oddaje Svet sodelovalo okoli 300 do 350 ljudi, po podatkih policije pa okrog 100.

Protesti so potekali mirno, do večjih incidentov še ni prišlo. Protestniki so se vmes prijeli za roke, skupaj ustvarili velik krog ter se ob spremljavi bobnov premikali po Trgu republike. "Odločili smo se za življenje, zato protestiramo v teh časih kulture smrti. Odločili smo se za življenje, zato ljubimo, se objemamo, brez da bi spoštovali nove ukaze, zapovedane razdalje, nošenja mask. Tako se namreč ne morejo roditi otroci, z razdaljami, maskami. Tako namreč nima smisla živeti. Nad nami avioni spuščajo kokainske trakove. Edino kar se resnično ve, je, da je iz laboratorija ušel novi koronski virus. Vemo, da laboratoriji niso odgovarjali za to in delajo še naprej zločine proti človeštvu. Zato smo previdni za lastno zdravje, a stavimo na svoje telo in intimo, ki je nedotakljiva. Ja, zelišča, mir in kakšen ingver v ustih," je zbrane nagovoril en od protestnikov in dodal, da mediji govorijo le še o smrtih, ne pa o tem, koliko otrok se je rodilo. 

V Ljubljani in Mariboru so se protestniki podali tudi na ulice. Malo po 18. uri se je del protestnikov v Ljubljani s Trga republike premaknil proti centru mesta, nato pa so shod znova nadaljevali po ljubljanskih ulicah.

Shod tudi tokrat ni bil prijavljen, za varnost bo skrbela policija, so sporočili z Generalne policijske uprave (GPU). Udeležence so pozvali, naj svoja stališča izražajo mirno in strpno ter ob tem upoštevajo navodila policistov. 

Spomnili so, da bodo shodi tudi tokrat videonadzorovani, zaradi varnosti pa bo na določenih mestih omejeno gibanje. "Opozarjamo, da na shode in prireditve ni dovoljeno prinašati nevarnih predmetov. Zaradi varnosti udeležencem odsvetujemo, da na shod prihajajo z otroki," so dodali.

Fotografije s protesta si lahko ogledate v galeriji. 

dezurni@styria-media.si

 

 

 
Komentarjev 6
 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 00:26 28.oktober 2021.

  Vsi brez mask, verjetno necepljeni, potem pa kovid staknejo pa jokajo po televiziji kako jim je žal, da so se obnašali tako neodgovorno. Vsem protestnikom brez mask naložiti kazen. Obvezno cepljenje!!!

 • Naklonsky 20:16 27.oktober 2021.

  Pa đoint v gobec, malo zalit s šnopsom pol pa do ciganke...

 • b33ab25186006cead7364298e6e8c765c70692f1 19:43 27.oktober 2021.

  Matjaž Han(SD) in Brane Ćarapanković(SD) bosta tud prisotna.

Sorodne novice