Slovenija
5748 ogledov

Galetu grozijo z izredno odpovedjo

Ivan Gale RTV SLO
Danes je moral na zagovor k novemu direktorju Zavoda za blagovne rezerve.

Spletni portal MMC navaja neuradne informacije TV Slovenija, da naj bi bil Ivan Gale dopoldne poklican k direktorju Zavoda za blagovne rezerve Tomiju Rumfu na zagovor pred izredno odpovedjo zaposlitve.

Med drugim naj bi mu očitali sklepanje domnevno škodljivih pogodb pri nabavah zaščitne medicinske opreme in neustrezno komunikacijo z mediji.

Respiratorne maske N95 Slovenija Afera maske: Pritiski so bili strašni, grožnje, izsiljevanje

Poleg Galeta naj bi bila na zagovor poklicana tudi nekdanji direktor Zavoda Anton Zakrajšek ter njegov namestnik Alojz Černe

Mladina poroča, da naj bi novo vodstvo Galetu ta teden prepovealo opravljati delo na zavodu, kjer je še vedno zaposlen. 

Tarča Soočenje Gale - Počivalšek Slovenija Zdravnik Knafelj: Ventilatorji za bolnike s covid-19 niso primerni

Gale je za Mladino povedal, da mu Rumf očita "ponareditev poslovnih listin". "Ti očitki so seveda smešni," je za Mladino povedal Gale in dodal, da je pripravil "za osem ur razprave pred odvetniki o nepravilnosti delovanja zavoda". "Žal ne morem tiho gledati, kaj se na zavodu dogaja. Lahko ostanem tiho ali pa sem zagrenjen, kot mnogi ostali."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 22
  • rosogay119 18:50 25.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. quality9.best

  • ferdo2 17:22 25.september 2020.

    Zadnji čas,da jih je dobil po kapsuli.Probaj podobno naredit v privat sektorju,da boš med bolniško odsotnostjo kolesaril in nastopal na TV.

  • 893013820ee00f6d7f0f6e7ff02849229c05d5dd 16:04 25.september 2020.

    Dokler ne bo spremembe volilnega sistema, kjer kriminalci nimajo pravice volit, biti izvoljeni ter jim je po prestani kazni za vse večne čase prepovedano delovanja v politiki, se bo to dogajalo tudi v bodoče. Delovanje v politiki je potrebno prepovedati ...prikaži več tudi nesposobnim politikom kruhoborcem, politikom, ki izstopijo iz stranke, se presedejo med neodvisne in politikom, ki v posmeh volilcem zaradi škodljivih odločitev z nasmehom sprejemajo politično odgovornost.