Slovenija
3326 ogledov

Gantar o odločitvi ministrov, da nosijo maske na prvi seji

Tomaž Gantar Saša Despot
Z zaščitnimi maskami je želel nov ministrski zbor po Gantarjevih besedah poudariti namen zaščite. "To je bil poudarek, meni je žal, če je bil narobe razumljen," je dejal.

Na ministrstvu za zdravje je potekala primopredaja poslov. Novi minister za zdravje Tomaž Gantar je ob prevzemu poslov od Aleša Šabedra poudaril, da se morajo ljudje zavedati, da gre pri koronavirusu zares. Tudi poteza vlade, ki si je na prvi seji za krajši čas nadela zaščitne maske, je bila po njegovih besedah namenjena temu, "ni pa smiselno, da bi ljudje po mestu hodili z maskami".

Maske so "dejansko namenjene zaščiti predvsem osebja, ki dela z bolniki in tistim, ki so okuženi, da ne bodo okužili svojih bližnjih". "Absolutno pa ne, da bi zdaj vsak nosil masko in bo s tem pričakoval, da bo kaj drugače," je ponovil ob prevzemu poslov od predhodnika Šabedra.

Prebivalce je pozval, da lahko sami za preprečevanje širjenja virusa naredijo največ. "Da se ne združujemo v skupine ljudi in da ustrezno upoštevamo higienska navodila," je dodal.

Koronavirus Slovenija Minister: "Treba je maksimalno biti plat zvona in sprejemati najhujše ukrepe!"

Zaščitna oprema je po Gantarjevih besedah sicer ena osrednjih tem. "Da vidimo na kakšen način, koliko je tega zagotovljenega in kje bomo našli rešitve, da zagotovimo zadostno število zaščitne opreme. Ta je potrebna, je nujna, brez te tudi ukrepi izgubljajo pomen," je pojasnil. Ob tem je dodal, da drugi trgi zapirajo dobavo, ker se bojijo za svoje področje, verjame pa, da bodo našli rešitev.

Gantar je posle na ministrstvu za zdravje prevzel po petkovi potrditvi vlade Janeza Janše v DZ. Slovenija je tako dobila 14. vlado, ki jo sestavljajo stranke SDS, SMC, NSi in DeSUS, njena prednostna naloga pa je spopadanje z epidemijo koronavirusa.

Aleš Šabeder Slovenija Zaposlenim v zdravstvu omejili gibanje

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
 • Avatar ecipeci
  ecipeci 23:48 15.marec 2020.

  A pol so 20-30 mask al koliko unicili sam zato, da so jih nataknili za 5 minut, da nam idiotom pokazali namen zascite? Ma koga to vlecejo ... Pa jebes maske, saj se za zascito ne da kupiti vec nic ...

 • kapibara1 19:30 14.marec 2020.

  Narobe so razumeli samo leftardi, pa zblojena mladina..

 • MaloNor 18:11 14.marec 2020.

  Za to poziranje z maskami imamo Slovenci lep izraz: AFNE GUNCAT. Če je to primerno za ta čas, naj presodi vsak sam.