Slovenija
6707 ogledov

Zaposlenim v zdravstvu omejili gibanje

Aleš Šabeder Saša Despot
Odredba velja danes od petih popoldne.

Vlada se je odločila, da omeji gibanje in dopust zdravstvenih delavcev. Odredba bo začela veljati danes ob 17. uri. 

"Omeji se gibanje na okuženih območjih ali neposredno ogroženih območjih. To so vse države, v katerih je zaznan primer," je povedal minister za zdravje Aleš Šabeder. Z drugimi besedami to velja, da ne smejo zapustiti države. 

Od danes velja omejitev še nekaterih pravic zdravstvenih delavcev in sodelavcev: prepoved koriščenja letnega dopusta, omejitev pravice do stavke in prepoved udeležbe na izobraževanjih na ogroženih območjih.

Za izvajanje so odgovorni vodje izvajalcev zdravstvenega programa. 

Starejši naj ne hodijo v zdravstvene domove, vsi lahko zbolimo

"Vse prosim, naj ne kličejo, kdaj bodo dobili nadomestne termine, to dodatno obremenjuje delovni proces. Vsi, ki so jim odpovedali termin, bodo o novem terminu obveščeni. Starejšim odsvetujemo, da hodijo v zdravstvene domove zaradi nenujnih stvari, ampak le v nujnih primerih," je opozoril Šabeder. 

"Grožnje in sovraštvo do pozitivnih na covid-19 še enkrat poziva, vsi, vključno z mano lahko zbolimo danes ali jutri. Pozivam vse, ne šikanirajte, ne grozite obolelim, hkrati pa z njimi ne imejte tesnega stika zaradi možnosti okužbe," je še prosil Šabeder. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.