Slovenija
2542 ogledov

Gantar po seji: Vlada ni ogrožena

Tomaž Gantar Saša Despot
Odločitev bo po Gantarjevem mnenju bolj kot na koalicijo vplivala na prihodnost stranke.

Bo Pivčeva ob morebitni razrešitvi na kongresu ponovno kandidirala?

Aleksanda Pivec je po maratonski seji, na kateri so na koncu izglasovali nezaupnico, dejala, da je vesela, da so spoštovali pravno mnenje in niso glasovali o njeni razrešitvi. Dodala je, da bo v primeru razrešitve morda celo ponovno kandidirala za predsednico stranke DeSUS na prihajajočem kongresu.

Aleksandra Pivec konec seje Slovenija Pivčeva izgubila: 33 za nezaupnico, le 19 proti

Poročilo KPK bi pomagalo razbliniti dvome

Tomaž Gantar pa je na 24 UR zvečer pojasnil, da si s poslanci želijo, da o razrešitvi ni nobenega dvoma, ne želijo si "pravdanja", zato so sejo prekinili. Nadaljevali bodo 9. septembra. O čem so se torej na seji sploh pogovarjali? "Zelo malo o pravnem mnenju, vse je bilo bolj vsebinsko. Občasno je bila razprava precej burna," je dejal, a ocenil, da tudi dokaj produktivna. Kongres želijo izpeljati čim prej, saj je stranka nedvomno v težkem položaju. Želijo tudi, da KPK čim prej razišče in objavi mnenje o aferah, ki bremenijo Pivčevo. "Če bi imeli poročilo, bi se lažje odločili," je priznal Gantar. 

A to za koalicijo ne pomeni "nič hudega", ocenjuje minister za zdravje, bolj bodo odločitve pomembne za usodo stranke DeSUS. "Vsi delamo skupaj, skušamo uresničevati naš program. Vlada ni ogrožena," je poudaril.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • klincek 13:39 26.avgust 2020.

    Govedo raje se za svoje minstrstvo zanimaj,ki tone še globlje.

  • leonardo 09:35 26.avgust 2020.

    Gantar majčkeno sem razočaran.

  • silvo82 07:17 26.avgust 2020.

    Gantar in Jurša. Pripravita se na odhod iz DeSUSa