Slovenija
6 ogledov

Garancije bodo ostale

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Ministrica za gospodarstvo Darja Radić je tokrat dokončno naredila red glede obveznih garancij. Slednje ostajajo. Slabo pa se piše Uradu RS za varstvo potrošnikov in nekaterim vodilnim.

Radićeva se je namreč odločila, da garancije z novelo zakona o varstvu potrošnikov ne bodo odpravljene.

"V tem primeru je šlo za velik nesporazum, sama nisem bila obveščena o tem, da bi pripravljali zakon, s katerim bi ukinili pravice potrošnikov," je za Val 202 dejala ministrica Radićeva.

Sodelavcem zameri, poiskala bo zamenjavo
Ob tem je še dejala, da najbolj zameri sodelavcem, ker ji niso povedali in da je niso opozorili, da s temi spremembami zakona ukinjamo zelo pomembno pravico potrošnikov. "Zakon se pripravlja nekaj let in je bil mojim ušesom in očem skrit," pravi Radićeva.

Slednja je tudi napovedala, da si bo poiskala nove sodelavce. "Ko sem se pogovarjala s sodelavci in jih vprašala, zakaj so te rešitve predlagali, pa sem dobila občutek, da razmišljajo na drugačen način in so verjeli, da je to rešitev, ki jo je treba uveljaviti. S takimi sodelavci bom težko delala naprej."

Ukinitev urada za varstvo potrošnikov
Radičeva je še napovedala, da bodo ukinili Urad RS za varstvo potrošnikov. Vladi bo tako, kot je dejala na tiskovni konferenci, predlagala razrešitev njene direktorice Mojce Burgar in ukinitev urada. Vladi bo tudi predlagala razrešitev direktorja direktorata za notranji trg Petra Vrtačnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.