Slovenija
22 ogledov

Garaža le za RTVS

V petek sta Anton Guzej (levo) in njegov pomočnik Marko Fili (desno) Zoranu Jank Žurnal24 main
RTV Slovenija. Za news center in garažno hišo namenja 18 milijonov evrov.

Javni zavod RTV Slovenija (RTVS) izvaja obsežen projekt “celostne prostorsko-prometne ureditve centra RTV”, ki bo stal vsaj 22 milijonov evrov.

Konec tedna so odstranili odsluženo montažno poslopje na Čufarjevi ulici, ki so ga leta 1969 postavili za delavce ob gradnji stavbe Televizije Slovenija, a so v njej do zdaj delovale nekatere službe RTVS. Te so zdaj preseljene v stavbo na Komenskega ulici 7, ki jo je RTVS odkupila od Mestne občine Ljubljana (MOL). “Za nakup petih od sedmih nadstropij na Komenskega 7 in nekaj parcel v bližini je RTVS odštela dobre štiri milijone evrov,” pravijo v službi za odnose z javnostjo RTVS.

Še eno rušenje
Rušenju na Čufarjevi ulici sledi še rušenje dotrajane stavbe na Komenskega ulici 5, kjer namerava RTVS zgraditi tako imenovani news center s sodobnim TV studiem in garažno hišo. Pred tem morajo pridobiti gradbeno dovoljenje. Anton Guzej, generalni direktor RTVS, načrtuje, da bi graditi lahko začeli prihodnje leto, dokončana pa naj bi bila v dveh letih.

“Potem bomo s Čufarjeve ulice umaknili vsa vozila,” obljubljajo na RTVS. Zemljišče na Čufarjevi bodo vrnili MOL. Župan Zoran Janković je napovedal, dodajajo na RTVS, da bo MOL izvedla natečaj za gradnjo primerne hiše ob Kolodvorski ulici, preostali del zemljišča pa bo namenjen Ljubljančanom in razširitvi parka za bližnjo osnovno šolo.

150 parkirnih mest
Gradnja nove garažne hiše in nove stavbe na Komenskega ulici 5 bo stala okoli 18 milijonov evrov – skupaj z vso tehnologijo, pravijo na RTVS. Garažna hiša, v kateri bo predvidoma 150 parkirnih prostorov, bo namenjena izključno službenim vozilom RTVS in gostom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.