Slovenija
22 ogledov

Garaža pod tržnico čez dve leti

ljubljana 18.06.08 mestni avtobus na postajaliscu Posta, potniki, ljudje; foto:S Saša Despot
Na MOL napovedujejo, da bo LPP med letoma 2014 in 2017 kupil 75 novih avtobusov, ki uporabljajo alternativno gorivo.

Marca se bo začela gradnja garažne hiše pod tržnico, je mogoče prebrati v novem glasilu Ljubljana. Župan Mestne občine Ljubljana (MOL) Zoran Janković je ob tem včeraj zatrdil, da je bila vloga za gradbeno dovoljenje zanjo že vložena, vendar na ljubljanski upravni enoti pravijo, da je še niso prejeli.

"Umaknili smo se vsem arheološkim ostankom, ki bodo predstavljeni in situ, sondaža je narejena dovolj na gosto, da ni nejasnosti, in zdaj čakamo gradbeno dovoljenje," je dejal župan. To pomeni, da bi se morali branjevci začasno preseliti na okoliške lokacije, gradnja pa naj bi bila končana v letu in pol – avgusta 2015.

Dve leti za 130 projektov

V glasilu so napovedali še več kot 130 projektov, ki se nameravajo začeti in večinoma tudi končati v prihodnjih dveh letih, do konca leta 2015. "Zapisali smo začetek gradnje in njeno dokončanje, da bodo lahko vsi občani videli, kaj se dela," je dodal Janković.

Marca naj bi se začela tudi prenova ploščadi nad garažno hišo na Trgu republike ter urejanje rumenih pasov na Dunajski cesti od križišča z Masarykovo cesto do Topniške ulice. Za letošnji september napovedujejo začetek prenove dveh poročnih dvoran na Ljubljanskem gradu in gradnje športne dvorane za športe na mivki ter ureditev športnega parka Črnuče. Septembra se bo začela tudi gradnja stanovanjske soseske Polje III. Za začetek leta pa na občini napovedujejo začetek gradnje nove Ribje brvi ter ureditev Cankarjevega nabrežja in Ribjega trga pa tudi prenovo za motorni promet zaprtega dela Slovenske ceste na odseku med Ajdovščino in Šubičevo ulico. To jesen naj bi začeli prenavljati tudi Plečnikovo hišo, maja 2014 pa Švicarijo.

Za ureditev območja Cukrarne in prenovo tovarne Rog – pri obeh naj bi dela začeli v prvi polovici leta 2014 – na MOL računajo na evropska sredstva iz finančne perspektive 2014–2020.

Komentarjev 2
  • mrki 07:40 03.julij 2013.

    ja, Zokun - s katerim denarjem !???

  • mrki 07:40 03.julij 2013.

    ja, Zokun - s katerim denarjem !???