Slovenija
29 ogledov

Geeki na poti v Portorož

NT konferenca Arhiv NT konferenc
NT konferenca. 
Danes se v Portorožu začenja največji dogodek, povezan z informacijsko tehnologijo pri nas. Trajal bo do četrtka.

Microsoftova NT konferenca je že 17 let največja slovenska tehnološka in poslovna konferenca, na kateri se srečujejo raznovrstni strokovnjaki, ki se želijo seznaniti z najnovejšimi storitvami, napravami, rešitvami in smernicami na področju informacijskih tehnologij. Geslo letošnjega dogodka, ki bo potekal od 21. do 24. maja, je Brezmejna moč svobode in bo v znamenju prilagodljivosti, dostopnosti in široke izbire.

Poudarek bo na računalništvu v oblaku, rešitvah za dvig storilnosti in nižanju stroškov poslovanja. Veliko pozornosti bodo namenili tudi mobilnosti in tabličnim računalnikom s prihajajočim Microsoftovim operacijskim sistemom Windows 8.

Med gosti David Coulthard

Posebna gosta letošnje NT konference bosta slavni voznik formule 1 David Coulthard, s katerim bomo za Žurnal24 opravili tudi intervju, in poslovni motivator Mark Gallagher, ki bosta vodila osrednje predavanje z naslovom Hitrost in razvoj kot formula uspeha – Kaj formuli 1 ostane brez tehnologije? (jutri ob 16.30), konferenco pa bo jutri ob 14. uri odprl z viktorjem nagrajeni radijski voditelj Denis Avdić.

Več informacij o predavanjih, delavnicah in predstavitvah (urnik) najdete na njihovi uradni spletni strani na povezavi Ntk.si/program-in-urnik/urnik. Med predavanji bodo poleg že omenjenih Windows 8 predstavljeni telefoni nokia windows in Office 365, predavalo pa bo 29 domačih in tujih predavateljev. Microsoft vsako leto svojo pozornost nameni tudi projektom, ki jim zaradi narave delovanja primanjkuje finančnih sredstev. Tudi letos se bodo osredotočili na projekt Simbioz@, ki želi na praktičen način povezati dve generaciji – starejše in mlade. Lani jim je uspelo aktivirati prek 2.400 prostovoljcev, ki so svoja znanja nesebično ponudili več kot 5.700 udeležencem starejše generacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.