Slovenija
46 ogledov

Geodetske pisarne tudi drugo delovno soboto oblegane

ljubljana 13.07.2011 stara hisa namenjena za podiranje, kozeljeva ulica 20, Ljub Saša Despot
Tudi na drugo delovno soboto je obisk v šestih geodetskih pisarnah v Ljubljani, Kranju, Kopru, Domžalah in Mariboru, izjemno velik.

Že ob osmih zjutraj je bilo med 70 in 80 ljudi na lokacijah, kar je podobno obisku na prvo delovno soboto, je ocenil generalni direktor Geodetske uprave RS (Gurs) Anton Kupic.

"Ljudje želijo urediti svoje nepremičnine, predvsem pa prihajajo po informacije," pojasnjuje Kupic, ki pozdravlja podaljšanje roka za odmero davka na nepremičnine glede na podatke v registru za en mesec do 30. aprila. Kupic računa, da bodo popravke v zemljiško knjigo vnesli prihodnji teden.

Generalni direktor Gursa ocenjuje, da občani v pisarne prihajajo z željo po spremembi lastništva in površine ter dejanske rabe prostorov. A največ je tistih, ki se pridejo informirati, ali je davek res takšen oz. ali je kaj narobe s podatki, še pove Kupic.

Delovna sobota za več kot 300 zaposlenih 

Na vseh šestih lokacijah geodetskih pisarn dela med 50 in 60 ljudi. Zaposleni bodo po koncu uradnih ur nadaljevali z delom, da zaključijo s strankami, z vnašanjem podatkov v sistem pa bodo po besedah Kupica nadaljevali v ponedeljek. Kupic je povedal, da bodo vsi zaposleni za nadurno delo ob sobotah po zagotovilu vlade prejeli dodatno plačilo.

Glede na nov rok bodo na Gursu v ponedeljek proučili situacijo in se odločiti, ali bodo res vsako soboto delali ali pa bodo na kakšen drugačen način zagotavljali, da bodo ljudje prišli na vrsto. Obvestilo o tem bo Gurs dal sredi prihodnjega tedna, je še dodal Kupic.

Lastniki nepremičnin lahko podatke na nekaterih geodetskih upravah urejajo danes do 13. ure.

Komentarjev 1
  • kitajc 10:37 15.marec 2014.

    Kako do prave vrednosti moje nepremičnine?http://izs.mitv.si/asset/9A3t26D3rX7AkjyDz