Slovenija
109 ogledov

Georgeu Clooneyu so se uresničile otroške sanje

Slowatch Slowatch
Kot deček si je tega želel bolj kot česarkoli drugega.

Prva ura na Luni, ki je postala simbol vztrajnosti, spretnosti ter uresničenih sanj.

"Leta 1969 smo vsi stopili ven in uperili pogled proti Luni. Mislim, da sem bil star osem let. Zazrli smo se v Luno v upanju, da bomo lahko videli pristanek astronavtov z naših dvorišč. V času mojega odraščanja so bili astronavti seveda heroji. Vsi smo poznali njihova imena in celo jedli enako hrano kot oni. Imeli so pijačo po imenu Tang in nekakšne hranljive vesoljske paličice, ki so bile v bistvu majhne čokoladice. Naša življenja so se vrtela okoli vesolja in OMEGA je bila ura, ki je pristala na Luni."

Slowatch | Avtor: Slowatch Slowatch
Pravi George Clooney, ki je v svoji karieri že večkrat igral astronavta. Imel je 8 let, ko sta Neil Armstrong in Buzz Aldrin stopila na Luno. Kot mnogim otrokom njegove generacije so bili astronavti njegovi junaki in potovanje v vesolje, sanje.

Dve leti pred pristanokom na Luno, pa je nastala prva, danes že legendarna ura Speedmaster, ki je edina prestala vsa zahtevna testiranja NASE in tako postala uradna ura vseh šestih misij na Luno.

George Clooney se še spominja, da so takrat vsi otroci vedeli, da astronavti nosijo OMEGO. Letos kolekcija Speedmaster praznuje častitljivih 60 let in OMEGA ima vsekakor več kot 60 razlogov za slavje.

Slowatch | Avtor: Slowatch Slowatch