Slovenija
69 ogledov

Glasba iz Apple iTunes tudi v Sloveniji

The Beatles, iTunes, Apple Žurnal24 main
Od včeraj je mogoče v Applovi spletni trgovini iTunes tudi pri nas kupovati posamezne skladbe ali albume. Cene slednjih pa so primerljive s cenami CD-plošč.

Doslej je bilo v Sloveniji mogoče Applove aplikacije kupovati v spletni trgovini AppStore, od včeraj pa je to mogoče tudi prek storitve iTunes, ki uporabnikom ponuja glasbo in filme.

"Nakup določene glasbe je že omogočen, za vse ostalo predvidevamo, da pride po Apple Media Eventu, ki se bo zgodil 4. oktobra," ugibajo na Jabuk.si, kjer so se razglasili za "slovensko neodvisno druščino Apple fanatikov".

Cene za posamezno skladbo se gibljejo od 89 centov do 1,29 evra, cene albumov pa od sedem do petnajst evrov. "Povedano drugače, cene so primerljive s cenami fizičnih CD-jev," ugotavljajo na Monitor.si.

Kot so ugotovili uporabniki foruma Jabuk.si, se je v pogojih uporabe znašla tudi spletna stran Sazasa, združenja skladateljev in avtorjev za zaščito glasbene avtorske pravice Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.