Slovenija
4913 ogledov

Doma stavke, glavni vladni pogajalec pa v Dubaju

Glavni vladni pogajalec s sindikati Boris Koprivnikar odgovarja na kritike glede svoje poti v Dubaj v času stavkovnega vala.

"Medtem, ko se v Sloveniji čudijo, zakaj je šla vladna delegacija z vladnim letalom na redno letno srečanje vlad v Dubai na povabilo vlade Združenih arabskih emiratov, tu začenjamo nov krog pogovorov za promocijo slovenskega znanja in podjetništva. Zanimanje za Slovenijo iz leta v leto narašča, naši dosežki pa so pogosto izpostavljeni kot primer dobre prakse ....," na socialnem omrežju Facebook kritikom odgovarja minister za javno upravo in glavni vladni pogajalec s sindikati javnega sektorja Boris Koprivnikar.

Han: To je neodgovorno

Minister za javno upravo Boris Koprivnikar se v času, ko je Slovenijo zajel stavkovni val , v Dubaju udeležuje svetovne konference The World Government Summit 2018. "Prišli smo sem, da povemo vladi, kajti ministru za javno upravo Borisu Koprivnikarju žal ne moremo, ker je v Dubaju - ko se bo vrnil, bomo pa tudi njemu -, da so minili časi našega potrpljenja," je včeraj dejal prvi mož Policijskega sindikata Slovenije Radivoj Uroševič.

"To, da gre v času, ko država stoji, glavni pogajalec na neko brezvezno zadevo za našo državo, se mi zdi skrajno neodgovorno, mislim, da bi ga bilo treba celo zamenjati, " pa je včeraj dejal Matjaž Han, poslanec koalicijske SD.

Koprivnikar: Tukaj za Hana še niso slišali

"Tukaj sicer niso slišali za naše sindikalne vodje in nekatere vidne politike, kot je npr. g. Han, zelo dobro pa poznajo naše gospodarske in razvojne dosežke, odlična podjetja in inštitute, ki se v sodelovanju z vlado uspešno prebijajo na globalne trge. Pot nadaljnjega razvoja se uspešno tlakuje, če si jo le bomo izbrali tudi doma ...," iz Dubaja odgovarja Koprivnikar. Pop TV je včeraj poročal tudi, da bo Koprivnikarjevo potovanje v Dubaj, kamor je namesto z rednim letom, letel z vladnim letalom Falcon, stalo 40 tisoč evrov.

Tretjina ministrov v tujini

"Nekateri so res izgubili kompas, imajo ga le za tople kraje," še dodaja Han. V Dubaju se je Koprivnikarju pridružila še Andreja Smerkolj, vodja službe vlade za razvoj in kohezijsko politiko. Kot smo nedavno poročali, se je Smerkoljeva v zadnjem letu že mudila  v Združenih arabskih emiratih, šest dni je bila v Indiji, sedem dni v Združenih državah Amerike, osem dni v Butanu.

Poleg Koprivnikarja je v tujini tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek , ki v Avstraliji promovira slovenski turizem. Minister Karl Erjavec je na ministrskem srečanju Globalne koalicije zoper Daesh v Kuvajtu. Ministrica za izobraževanje Maja Makovec Brenčič bo jutri, ko bodo stavkali šolniki, na ZOI v Južni Koreji.

Komentarjev 28
 • dragec 13:21 14.februar 2018.

  Ebiga.....potovanje v Dubaj......na stroške davkoplačevalcev......

 • Tupamaros 17:10 13.februar 2018.

  Čim dlje bodo stavkali toliko prej bomo državljani dojeli, da je vsaj 1/3 zaposlenih v JS preveč. Drugaće pa je to stavkanje cirkus brez klovnov. Akrobati preživetja jih pa gledamo od zunaj. Hudič bo ko bo večina spregledala. Sindikatom bi ...prikaži več privošču za nasprotnika Margaret Thatcher.

 • Avatar Leon
  Leon 17:08 13.februar 2018.

  Kaj je tukaj sporno ? Stavke v Slovenije so vsakih nekaj mesecev ,medtem ko je priložnost za potovanje v Dubaj enkratna !