Slovenija
31 ogledov

Glavnino del nameravajo končati letos

Anton Maver v družbi Marjana Korbarja in Janeza Zakrajška (od leve proti desni). Žurnal24 main
Vodovod Mokronog. Pogodba podpisana. Dela naj bi stekla prihodnji mesec in bila končana marca 2012.

Župan Občine Mokronog - Trebelno Anton Maver je včeraj podpisal pogodbo s trebanjskim podjetjem Korbar – gradnje in Gradbenim inženiringom Janez Zakrajšek za obnovo vodovoda Mokronog in nadzor del.

Naložbo, vredno 1,5 milijona evrov, za katero je občini uspelo pridobiti 901 tisoč evrov evropskih sredstev, naj bi končali v 15 mesecih. "Dela se bodo začela februarja. Gradbeno želimo projekt zaključiti letos, z dokumentacijo pa naj bi bil končan marca prihodnje leto," je povedal direktor podjetja Marjan Korbar. Projekt vključuje izgradnjo 250 kubičnih metrov velikega vodohrana, zamenjavo več kot šestih kilometrov azbestnih cevi in obnovo treh vodovodnih sistemov.

Občani bodo obveščeni
Vodovod Mokronog uporablja okoli 1.800 prebivalcev – dve vasi iz trebanjske in tri iz šentrupertske občine. "Prebivalci izvajanja del ne bodo občutili, le na posameznih točkah bo prekinjena dobava vode. Ves čas bomo v stiku z občani, tako da bodo o tem že vnaprej obveščeni," je pojasnil 
Maver.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.