Slovenija
34693 ogledov

Glede poraznega števila cepljenih na NIJZ se je oglasila zaposlena

NIJZ Saša Despot
NIJZ ima devet območnih enot, zato se številnim zaposlenim ne splača voziti na cepljenje v Ljubljano, je pojasnila.

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) naj bi bilo cepljenih manj kot polovica zaposlenih, natančneje 40 odstotkov, je včeraj poročal portal Necenzurirano. Zaposleni na NIJZ so bili sicer med prednostnimi skupinami za cepljenje, skupaj z zdravstvenimi delavci, zaposlenimi v domovih za ostarele in starejšimi od 60 let. 

Trenutno je v Sloveniji z dvema odmerkoma cepljenih okrog 37 odstotkov prebivalstva. 

A kot je pojasnila zaposlena na NIJZ, je ob tem treba upoštevati tudi dejstvo, da so se lahko zaposleni cepili tudi v drugih cepilnih centrih, zato niso zajeti v statistiko. NIJZ ima namreč devet območnih enot, zato se številnim zaposlenim ne splača voziti na cepljenje v Ljubljano.

Na NIJZ sicer podatka o tem, koliko zaposlenih je cepljenje opravilo v cepilnih centrih, nimajo.

Vodja Centra za nalezljive bolezni Mario Fafangel pa je na twitterju povedal še, da so pri njih cepljeni vsi zaposleni.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 19
  • Thomas_Tracy 10:12 24.julij 2021.

    Google zdaj za spletno delo od doma plačuje od 99 do 140 dolarjev na uro. Moja zadnja plača 26395 USD od te enostavne in preproste službe. To je neverjetno in zasluži super. Noben šef, Za več tukaj ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • rd2dmk2 09:35 22.julij 2021.

    torej imamo dva podatka eden, ki je nekako zabeležen na nek tak ali drugačen način pravi 40 % in drugi podatek od enga tipa, ki izusti takole na pamet da je cepljenost osebja kar 100%. sedaj se mi poraja par ...prikaži večr vprašanj. če torej prvi podatek ne drži in je resničen drugi, a se to da prenest na vso državo in je teoretično tako država precepljena 99,99 % in potem sledi nekaj . odkod panika, odkod oboleli ? če pa drži prvi podatek, me pa zanima, kako za boga milega , lahko en tip da tako izjavo ?

  • dani5 07:41 22.julij 2021.

    Saj zdravniki se ne, samo nalepko na lepijo v knjižnico.