Slovenija
14 ogledov

Globe za ustavljanje v trojanskih predorih

Žurnal24 main
Ko so v soboto nad Slovenijo besnela neurja, so se številni vozniki ustavili v predorih na območjih Trojan. Policija bo nevestne kršitelje poskušala identificirati ter jim izdati plačilni nalog.

Neurje z močnim deževjem in točo, ki je v soboto popoldne udrihalo po Sloveniji, je med drugimi zbegalo tudi številne voznike na cestah, ki so se v strahu za svoje jeklene konjičke ustavljali v predorih in pod nadvozi. Daleč najbolj kritične so bile razmere v predorih na štajerski avtocesti pri Trojanah, saj so vozniki svoja vozila ustavljali v predorih, se obračali oziroma vozila zapuščali, zaradi česar je prihajalo do občasnih zapor predorov. Obrnili smo se na policijo z vprašanjem o zakonitosti takšnega početja in možnosti sankcioniranja.

"Policija bo Družbo za avtoceste v Republiki Sloveniji zaprosila za posnetke zabeleženih kršitev iz njihovih videonadzornih kamer. Če bo na njihovi podlagi mogoče identificirati kršitelje, bo policija zoper vse dosledno ukrepala," je za zurnal24.si sporočil Vinko Stojnšek iz PU Ljubljana. Dodal je, da bodo v primeru uspešne identifikacije zoper nevestne voznike izrekli sankcije, kakor jih navaja zakon o varnosti cestnega prometa:

• za ustavljanje na vozišču; plačilni nalog z globo 260 evrov,
• za obračanje na avtocesti; plačilni nalog z globo 260 evrov,
• za vožnjo v nasprotno smer; plačilni nalog z globo 300 evrov,
• za hojo po vozišču avtoceste; plačilni nalog z globo 150 evrov,
• za neupoštevanje rdeče luči; plačilni nalog z globo 250 evrov.

Stojnšek je dodal, da če bodo pri katerem od kršiteljev izpolnjeni znaki kaznivega dejanja, bodo zoper kršitelje podali kazensko ovadbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.