Slovenija
11 ogledov

Gneča predvsem na Gorenjskem

Danes sta bila obremenjena predvsem prehoda Dragonja in Sečovlje. (Foto: Dare Če Žurnal24 main
Januarsko sonce je bilo kot nalašč za izlet, kar se odraža tudi na cestah. Zastoji nastajajo na gorenjski avtocesti pred viaduktom Peračica in pred koncem dolenjske avtoceste v Hrastju.

Če se je včeraj začelo na Dolenjskem, se je danes začelo na Gorenjskem. Pred razcepom Podtabor v smeri Jesenic je bil že v dopoldanskih urah gost promet. Popoldne se je situacija obrnila, saj nastajajo občasni zastoji na gorenjski avtocesti pred viaduktom Peračica v smeri Ljubljane.

Zgoščen promet je tudi na hitri cesti Karteljevo - Trebnje in na cesti od Bleda proti Lescam ter od Izole proti Kopru. Na pomurski avtocesti je na uvozu Lipovci v smeri Lendave zaradi okvare vozila oviran promet.

Danes do 21. ure velja prepoved prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7 ton in pol.

Popolne zapore zaradi plazov in poškodovanih cestišč:
- v Zasavju: LC Hrastnik - Radeče,  
- na Primorskem: LC Čekovnik - Idrija, LC Planina - Unec in Laze - Planina, RT Rakov Škocjan - Podskrajnik v Rakov Škocjanu, ter regionalna cesta Žiri - Spodnja Idrija (plaz).
Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.


Zvečer zelo zgoščen promet
Na Prometno-informacijskem centru napovedujejo proti večeru zelo zgoščen promet iz turističnih krajev proti urbanim središčem in pa zlasti Avstriji.

Zlasti lepo vreme je krivo, da se bo večina na pot odpravila šele pozno popoldne, bodo pa imeli danes za razliko od včeraj vozniki srečo, saj so ceste suhe.

Na mejnem prehodu Gruškovje je povečan promet osebnih vozil pri vstopu v državo s čakalno dobo 20 minut.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.