Slovenija
5739 ogledov

Golob: To bom storil z nagrado, včlanil sem se v stranko

Robert Golob
1/4
Anže Petkovšek Robert Golob na novinarski konferenci Gen-I o poslovnih rezultatih leta 2021.
Golob je povedal, da se bo o njegovem prevzemu politične stranke Zelenih dejanj (Z. dej) odločalo na kongresu stranke v sredo, na katerem bo kandidiral.

"Tisto, kar bom povedal glede nove poti, je dogodivščina, stranka ima v sredo kongres, baje je predsednik odstopil. Mesto je torej prazno, kaj se bo dogajalo v sredo pa bomo videli. To je čar dogodivščine," je na današnji novinarski konferenci družbe Gen-I dejal nekdanji predsednik uprave družbe Robert Golob.

Vse ostalo bodo na kongresu najprej slišali člani stranke Z.Dej, je povedal, saj da je to edino pošteno. "To je spoštovanje, da ne izvedo preko medijev, samo tako bom lahko jaz od njih pričakoval spoštovanje," je kasneje dejal. Dodal je, da je to ključna razlika med politiki, ki se radi pohvalijo s tem, kaj bodo storili, in med "nami iz realnega sveta, ki se raje pohvalimo s tistim, kar smo uspeli narediti in deliti z drugimi".

Golob je dejal, da bo njegova naslednja služba najbrž v parlamentu

Po predstavitvi rezultatov družbe za leto 2021 (ti so  bili po njegovem rekordno uspešni), je Novogoričan nakazal prvi korak v smeri nastopa na aprilskih parlamentarnih voliitvah. Po tem, ko je opravil pogovore z voditelji KUL,  je danes obelodanil, da se želi  povezati s stranko Zelenih dejanj (Z.dej) Jureta Lebna. Golob je povedal, da bo o tem odločeno na kongresu stranke v sredo, na katerem bo kandidiral.

Golob: "Zgodba Gen I je v letu 2021 zanimiva, napeta in z dobrim koncem. V tem letu smo presegli vse cilje. Zgodba s srečnim koncem naj navdihne tudi prebivalce pred volitvami, torej čez tri mesece."

Golob tako ne bo ustanovil svoje stranke, ampak bo prevzel že ustanovljeno in registrirano stranko, v katero se je že včlanil.

Zadnja anketa Mediane je pokazala, da je Novogoričan še preden je sploh zares vstopil v politiko, četrti najbolj priljubljen politik, za Ljudmilo NovakBorutom Pahorjem in Janezom Poklukarjem. Pri vprašanju, kdo je najboljši mandatar za sestavo prihodnje vlade pa je s 17,5 odstotka na drugem mestu.

Nagrado bo namenil humanitarnim organizacijam

Na poslovilni novinarski konferenci je še povedal je, da je že prejšnji teden umaknil soglasje imenovanje v poslovodstvo Gen-I in "šel novi politiki nasproti." Golob je sicer pokazal plačilno listo, torej zadnjo plačo v družbi Gen-I, ki je znašala okoli šest tisoč evrov. "Jaz v naslednji upravi ne bom več sedel. Včasih je čas za spremembe. Odločil sem se, da bom tudi sam sprememba. Moja plača je pomembna tudi zaradi tega, ker je ne skrivam. Vse špekulacije so zato nepotrebne. Ker smo imeli fantastično leto 2021, sem tudi jaz upravičen do rekordne nagrade. Kakšna bo ta nagrada, se danes še ne ve. To ni odvisno od mene, pač pa od lastnikov, revizorja in skupščine, ki bo junija letos. Takrat bomo vedeli, kakšna je nagrada, ki mi pripada. Pri notarju sem poleg umika iz podjetja overil tudi drugo izjavo. Odločil sem se, da bom nagrado v celoti podelil humanitarnim organizacijam. Od tu dalje, višja kot bo nagrada, bolj bom srečen. To nagrado bo prejelo devet humanitarnih organizacij," je obljubil.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 72
  • Stane Adamič 19:54 24.januar 2022.

    Torej astronomsko plačo in še bolj astronomsko nagrado, katera mu po zakonu ne pripada bo podaril???? To me spominja na mafijske šefe, na miljone so ukradli, ubijali za ta takaimenovani uspeh, nato pa so neko nedeljo šli na dobrodelno prireditev ...prikaži več in dali od 100 miljonov ukradene denarja 1 miljon za dobrodelne namene. KAKŠNA JE RAZLIKA? In to podpirajo naši rdeči tovariši????

  • Naklonsky 18:39 24.januar 2022.

    Novi obrazi... sicer je pa to dejansko skodrani Šarec z enako inteligenčno sposobnostjo.

  • Dusan12 16:01 24.januar 2022.

    Ta ptič golob , govori o realnemživljenju, ali res, naslednja služba bo v parlamentu, ali res. Tik pred pristankom na marsu, računam, da se mi bojo nad biciklom.