Slovenija
27143 ogledov

Golob bolan, nova podpredsednica pa sporoča to

Robert Golob Barbara Jakše Jeršič
Marta Kos se je odzvala na poročanje v zvezi z Golobovim računom v Romuniji.

"Par dni je še do usodnih volitev za Slovenijo, predčasne volitve so pokazale, da nam je Slovencem zelo veliko do tega, kako bomo živeli v Sloveniji," je dejala nova podpredsednica stranke Gibanje Svoboda Marta Kos.

Marta Kos | Avtor: Anže Petkovšek Marta Kos Anže Petkovšek
Marta Kos je s sklepom sveta danes postala nova podpredsednica stranke. "Okrepili smo vodstvo. Zaradi odsotnosti predsednika želimo, da smo sposobni izvajati vse naloge do ponedeljka in naprej, moja področja so zunanja politika in tudi gospodarstvo ter mediji."

Kosova je druga podpredsednica stranke, ki jo vodi Robert Golob, podpredsednica je tudi Urška Klakočar Zupančič. Tukaj lahko preberete intervju z Robertom Golobom. 

Kosova se je odzvala na informacije o bančnem računu, ki naj bi ga predsednik stranke Robert Golob odprl v Romuniji. Kosova je te informacija označila za podtikanja in laži za katerimi stoji vladajoča stranka SDS in njen predsednik Janez Janša. 

"SDS vodi gonjo proti nam"

"Vladajoča stranka vse, ki jim ne kimajo, označuje za nasprotnike. Za tiste, ki jih je treba očrniti in tudi onemogočiti. To gonijo vodi stranka, ali nekdo, ki je v tej stranki, ki ne zna pojasniti, od kod mu 400.000 evrov denarja,  nekdo, ki hišo v Trenti proda za 238-krat več kot jo je kupil. Ki ne dviguje pošte. Ki je bil obsojen. Ki obsoja medije, še posebej takrat, ko ne poročajo na način, ki bi ustrezal njemu ali njegovi vladajoči stranki," je poudarila Kosova. 

Kosova poudarja, da bodo imeli v Gibanju Svoboda ničelno toleranco do korupcije in da se v delovanje, kot to danes počne največja koalicijska stranka SDS, ne bodo vtikali. 
Kot je znano, je bila zaradi "neporočanja" RTV Slovenija o ukradeni identiteti Roberta Goloba v Romuniji, ustanovljena posebna komisija. "Vladajoča SDS ni uspela podrediti vseh zaposlenih na javni televiziji in jih skuša zdaj ustrahovati."

"V gibanju Svobodo verjamemo, da lahko naši državi in našim državljanom zagotovimo boljšo prihodnost," poudarja Kosova. "Prihodnost, v kateri bomo živeli pravo demokracijo, v kateri ljudi ne bo strah jesti rogljičkov na stopnicah. Demokracijo, v kateri bodo lahko mediji in novinarji normalno delovali. Demokracijo, v kateri bomo lahko spet svobodno dihali in demokracijo, kjer se ne bomo šli ne zunanje ne notranje politike preko Twitterja ampak preko resne razprave z vsemi pomembnimi deležniki v naši družbi".

Več sledi ....

Intervju z Marto Kos lahko preberete tukaj. 

Komentarjev 71
  • ksenija7 16:13 23.april 2022.

    Pozdravljeni, Želim vam dati darilo nekomu resnemu. Elektronski naslov: curmank39@gmail.com prosim odgovori mi

  • ksenija7 16:12 23.april 2022.

    Pozdravljeni, Želim vam dati darilo nekomu resnemu. Elektronski naslov: curmank39@gmail.com prosim odgovori mi

  • Dusan12 21:52 21.april 2022.

    Nocoj na soočenjih na Slo1 Tv, Drogiran Golob zija v ekran, kot da gleda otroško ritko, ostali Kikirikiji kulovci pa čepe, drug za drugim stisnili riti in šli scat v bazen palčka iz Murgel. Ali pa sestavljat Jelinčiča, ki je ...prikaži veče osebno, brez kaskaderja, demostriral padec preko parlamentarnega praga.