Slovenija
7012 ogledov

Golob drvi proti dnu, skoraj je že ujel Janšo

Robert Golob na obisku v Ukrajini Nebojša Tejić/Vlada RS-Flickr
Stopnja zaupanja v vlado pada.

Stopnja zaupanja v vlado je v primerjavi s prejšnjim tednom še padla, v novi raziskavi #Novanormalnost ugotavlja Valicon. Menijo sicer, da lahko padec deloma pripišejo kontekstu raziskave, saj se v prvem primeru vprašanje nanaša konkretno na zaupanje v vlado "pri sprejemanju odločitev, odzivanju na krizne situacije in vodenju države na sploh", ne glede na to, ali to vlado politično podpirajo ali ne, v drugem pa na splošno zaupanje v vlado kot eno od skoraj 30 opazovanih institucij.

Krivec za slab rezultat je po njihovi oceni tudi izjava predsednika vlade o reformah in slabemu komuniciranju vlade.

V javnomnenjski raziskavi vlado Roberta Goloba kot bolj uspešno od vlade Janeza Janše ocenjuje 39 % vprašanih, kot manj uspešno pa 35 %.

Raziskava #Novanormalnost | Avtor: Valicon #Novanormalnost Valicon #Novanormalnost
"Razmerje je najslabše do sedaj, najboljše je bilo avgusta lani," pojasnjujejo na Valiconu. Obenem pa se delež tistih, ki menijo, da sta bili vladi približno enako uspešni, skozi čas ne spreminja bistveno in se giblje okoli ene petine vprašanih.

Pada pa tudi povprečna ocena dela vlade po posameznih področjih - še najbolj na področju komuniciranja s prebivalci. Najnižjo oceno je vlada zabeležila na področju ukrepanj v zvezi z draginjo, avgusta lani je bila ocena višja za pol ocene, še dodajajo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 41
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 08:13 09.april 2023.

    Ne pozabite in ne ignorirajte dejstva....da je Dr.Golob sprejel vladajoči sistem, ki se je 30 let kvaril in nadgrajeval slabe odločitve ! Če koga linčate, zadnji v vrsti ni pravi model !

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 11:32 08.april 2023.

    J.J. smo dali večkrat priložnost, bomo počakali do konca mandata tudi za Goloba...v 4 letih se bo pokazalo kako je sposoben kot manager...se pa bojim, da se ni zavedal, kako pokvarjen je zgornji sloj ljudi, s katerimi je želel sodelovat...pa ...prikaži več ne gre, ker vsak vleče na svojo stran, to je folklora slovenskega plebsa.

  • Hasan 23:43 07.april 2023.

    Golob naj gre na DOB.