Slovenija
10050 ogledov

Golob izrekel svojo podporo kandidatu za župana Ljubljane

Robert Golob Profimedia
Premier Robert Golob je izrekel svojo podporo kandidatu za ljubljanskega župana.

Predsednik vlade Robert Golob je danes povedal, da v boju za mesto župana Ljubljane, podpira dosedanjega župana Zorana Jankovića, piše Delo. Dejal je, da Jankovića vidi kot najbolj primernega kandidata, a da mora stranka o tem še odločati. 

"Glede lokalnih volitev v Mestni občini Ljubljana ne postopamo nič drugače kot v ostalih občinah po Sloveniji. Na stranki smo imeli včeraj prvi izvršni odbor na to temo, naslednji teden imamo svet stranke, na katerem bomo potrjevali to. Ne bom pa zanikal, da sam vidim župana Jankoviča kot tistega, ki je najbolj primeren, da nadaljuje še en mandat na tem mestu. Sam se nagibam k temu, da ga stranka podpre. Ne bom prejudiciral, dokler svet stranke tega ne podpre," je dejal Golob.

Zoran Janković in Robert Golob sta sodelovala že v stranki Pozitivna Slovenija. Medsebojno naklonjenost pa sta si izkazala tudi v obdobju pred letošnjimi parlamentarnimi volitvami. Janković se je ne nazadnje udeležil konvencije stranke in bil prisoten tudi v volilnem štabu stranke na dan volitev

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 90
  • Avatar omega_v6
    omega_v6 21:06 11.avgust 2022.

    Gremo dekleta,če še katera rabi stanovanje gremo sedaj noge narazen pa bo najmanj dvopsobno stanovanje!! To,da Golob podpira Jankovič ni nič čudnega saj ptiči iste barve skupaj letajo!!

  • PasjaProcesija 17:01 11.avgust 2022.

    Pri včerajšnjem članku https://www.zurnal24.si/avto/ali-lahko-veljavni-parkirni-listek-uporabim-na-vec-mestih-parkiranje-listek-390487 ni pod komentarji niti eden stopil Jankoviću v bran. Ko je pa članek o volitvah, bi ga razglasili za Mesijo. Najbrž je naključje, da so najbolj goreči zagovorniki tisti, ki so najbolj krvoločno nastrojeni glede položaja ...prikaži več v Ukrajini. Za denar se dobi marsikaj.

  • Pierre 16:55 11.avgust 2022.

    Janša je že nekajkrat vodil to državo.....in kaj je bilo potem smo izkusili sami!!! Hvala ti, o veliki vodja!!!