Slovenija
23998 ogledov

V ta dva štaba sta prišla Kučan in Janković

Svoboda Anže Petkovšek Volilni štab stranke Svoboda
Ljubljanski župan Zoran Janković odkrito pohvalil Janeza Janšo. Nekdanji predsednik države Milan Kučan pa ne o volitvah, temveč plebiscitu.

Prvi predsednik v samostojni Sloveniji Milan Kučan je v štabu stranke SD za TV Slovenija pokomentiral volilne rezultate parlamentarnih volitev. Kot je dejal, so bile volitve "itak neke vrste referendum o politiki, ki je Slovenijo vodila dve leti in jo spravila v takšen položaj."

"Drugi rezultati niti niso pomembni," je glede slabšega rezultata strank koalicije KUL prepričan Kučan in dodaja: "Rezultat tega plebiscita je jasen. Ljudje so si toliko želeli sprememb, da so glasovali za stranko, ki je največji garant, da bo do sprememb prišlo. Vsi ostali pa so v položaju, da s to stranko sodelujejo. V to so vložili upanje in pričakovanje, to se je tudi zgodilo." 

Kučan je opozoril, da največje število poslancev neke stranke v parlamentu v zgodovini Slovenije - Gibanje Svoboda naj bi po prvih volilnih projekcijah dobila 42 mandatov - pomeni tudi veliko odgovornost za obljube, ki jih je stranka dala. Potrebna bo osebna integriteta in etika, je prepričan. 

Svoboda Robert Golob Vzporedne volitve Slovenija Zgodovinsko zmagoslavje Roberta Goloba, polom Bratuškove in Šarca

Janković pohvalil Janšo ...

V tabor Gibanja Svoboda pa je prišel ljubljanski župan Zoran Janković. Kot predsednik stranke Pozitivna Slovenija je bil leta 2011 relativni zmagovalec na volitvah, a mu vlade ni uspelo sestaviti, to je uspelo prvaku SDS Janezu Janši. 

Za kamero Pop TV je Janković dejal, da je Janša s porazom dobil odgovor na to, kar je delal zadnje leto in pol. "Dejstvo je, da so bili nekateri ukrepi dobri, to je treba priznat in od tega ne bežat. Ampak on je vse te dobre ukrepe na področju gospodastva uničil s svojimi tviti, nastopi, svojim sovraštvom, delitvijo naroda. Zdaj je dokončno dojel, da teh dvesto tisoč volivcev, ki mu je zvestih, nikoli več ne bo dobili večine v Sloveniji."

In še komentar za zmagovalce: "Zdaj pa je problem na tej strani, da morajo pokazat, da so boljši."

Svoboda | Avtor: Anže Petkovšek Volilni štab stranke Svoboda Anže Petkovšek

V Pozitivni Sloveniji je bil podpredsednik zmagovalec tokratnih volitev Robert Golob, kasneje je bil podpredsednik stranke Zavezništvo Alenke Bratušek. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Toma 07:09 25.april 2022.

    Čestitke za slab rezultat? LOL!

  • jakec1575 22:02 24.april 2022.

    sramota, da je jankovic tam.

  • Avatar @narhist
    @narhist 21:51 24.april 2022.

    Poslušam Fajonovo, govori, kot, da so zmagali (razen če se niso že aneksiral v GS), pa so v resnici zgubili kot kaže 5 sedežev. Sicer pa, a Fajonova ni več EU poslanka?

Sorodne novice