Slovenija
25686 ogledov

Ali SDS čaka menjava vodstva?

volilni štab SDS
1/10
Saša Despot
Predsednik stranke SDS Janez Janša še ni stopil pred kamere, so pa zato rezultate komentirali vidni člani stranke.

Po objavi rezultatov vzporednih volitev je v imenu stranke SDS izid najprej komentiral podpredsednik SDS Aleš Hojs. "Čestitati je treba zmagovalcu. Kar se tiče našega rezultata, je treba počakati na uradne rezultate. Vzporedni rezultati so po naših ocenah deloma neverodostojni in bo treba počakati na najbolj oddaljena volišča. Treba je povedati, da je bila naša volilna kampanja zelo težka, da so bili proti nam praktično si mediji."

"Pričakovali smo nekoliko boljši rezultat, to priznam, a je treba počakati do konca štetja glasov. Preseneča nas dejstvo, da ljudje niso prepoznali in nagradili tega, kar smo naredili v preteklih dveh letih. Govorim o zakonih PKP in reševanju razmer. V sami kampanji nismo bili v enakopravnem položaju, ko se je potenciralo nekatere naše napake, na drugi strani se je prikrivalo napake nasprotne strani. Ljudje so to kupili in s tega vidika morda nepričakovan obrat," je rezultat komentiral poslanec Danijel Krivec.

Golob Slovenija Prva izjava Goloba po zmagi na volitvah, to napoveduje za jutri

Na vprašanje, ali je zaradi takšnega rezultata prišel čas za menjavo vodstva stranke, je odgovoril, da se rezultat SDS ni poslabšal, pač pa se je še povečal. "Po vzporednih volitvah smo dobili eno poslansko mesto več in to ni poraz!"

Državni sekretar na notranjem ministrstvu Božo Predalič je izid pospremil z besedami: "Če rezultati držijo, je treba čestitati zmagovalcu, ki je sestavil stranko dva meseca pred volitvami. Imamo pa izkušnje, kako je z instant strankami."

"Katastrofalen rezultat za SDS, za Janšo, ki je ljudem, od malih do velikih, razdelil 12 milijonov," pravi Janšev prijatelj iz otroštva, ki smo ga srečali v štabu.

volilni štab SAB Slovenija Alenka Bratušek: "Nimaš kej ..."

Predsednik stranke SDS Janez Janša rezultate spremlja na sedežu stranke SDS, kjer je tudi volilni štab.

Novinarje so pustili čakati pred vrati, zato je bilo težko oceniti vzdušje med člani stranke. "Prinesli so nam vodo in energijske pijače," je sporočila naša novinarka s terena.

voda štab SDS | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Na SDS prihajajo tesni Janševi sodelavci, ujeli smo Mojco Škrinjar. "Počakajmo na uradne rezultate," pravi.

volilni štab SDS | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Janez Janša bo ljudi nagovoril šele zvečer, po razglasitvi rezultatov v novinarskem središču v Cankarjevem domu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 23
  • leonardo 07:03 25.april 2022.

    Niso bili mediji proti vam. Vi ste bili proti medijem in zato ste poraženi. Sami sebi ste bili pogubni in to je rezultat tega vašega napuha in poniževanja slovenskega naroda.

  • albert6 05:30 25.april 2022.

    Mal počakajte mafiozo Matoz še ni rekel zadnje

  • jakec1575 22:13 24.april 2022.

    Danes je volitve izgubila antikorupcija.