Slovenija
18716 ogledov

Golob Nike Kovač ni povabil. "Prizadelo me je."

Novice: Golob Nike Kovač ni povabil. "Prizadelo me je." - Nika Kovač
1/2
osebni arhiv
Predsednik vlade je imel včeraj sestanek s predstavniki civilne družbe, na katerega pa ni povabil Inštituta 8.marec.

"Pišete mi, zakaj se v Inštitutu 8. marec danes nismo udeležili sestanka civilne družbe s predsednikom vlade Robertom Golobom. Odgovor je preprost: nanj nismo bili povabljeni. Priznam, da me je to presenetilo in na nek način tudi prizadelo. Zdi se mi, da si potencial dialoga zaslužimo," je na svojem profilu na facebooku napisala Nika Kovač. 

"Na koncu pa me je to opomnilo, da v resnici spadamo na ulico in med ljudi. In to je mesto, ki ga bomo v kolektivu izbrali vedno znova in znova. Fajtamo dalje," je še zapisala. 

"Tudi Srebrna nit ni bila povabljena. Bi pa pričakovali, da bo povabil vse, ki smo se združili v Glas ljudstva in fajtali skupaj. A očitno je naredil izbor," je pod njeno objavo zapisala Biserka Marolt Meden.

"Glas ljudstva je dobil vabilo. Kako pa imate urejeno zastopstvo znotraj Glasa ljudstva, se morate dogovoriti med seboj," je pod objavo odgovorila ministrica za javno upravo Sanja Ajanovic Hovnik in nato dodala: "Vodja kabineta predsednika je odgovorila Inštitutu 8. marec, in sicer, da ste predvideni v 2. krogu pogovorov."

'Več razlag je, dejstvo pa je, da je bil 8. marec izpuščen s seznama povabljenih. Jaz sem se jim že javno in neposredno opravičil ter povedal, da bodo naslednjič povabljeni tudi oni," pa je danes od predstavitvi Marte Kos kot kandidatke za predsednico povedal predsednik vlade Robert Golob. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 20
  • MK 13:06 28.junij 2022.

    haha, na suho ji ga je dal v anus... zapeklo jo je.... tako SVOBODA ravna s svojimi ljudmi.... Kučana je verjetno povabil na razgovor?????????

  • suha 12:40 28.junij 2022.

    missis piggy, a gremo v petek na kolesarjenje?

  • munja 12:29 28.junij 2022.

    Ja, zdaj pa hitro v jok in na drevo. Preveč vas je, ki se slinite k jaslim, bo treba narediti selekcijo in ukinit vsaj polovico nevladnih organizacij. Tisti nevladniki, ki zares delajo, se ne rinejo v ospredje, ampak DELAJO. Za ...prikaži veča svoje prizadevno delo bi si zaslužili vsaj pohvalo, pa je ni.