Slovenija
4786 ogledov

Golob o novih ukrepih

Robert Golob Flickr/Vlada RS
Premier in ministri se bodo danes srečali s predstavniki občin in gospodarstva in med drugim govorili o nadaljnjih ukrepih po poplavah.

Predsednik vlade Robert Golob bo na današnjem drugem srečanju s predstavniki Združenja občin Slovenije, Združenja mestnih občin Slovenije in Skupnosti občin Slovenije spregovoril o dosedanjem poteku intervencijskih in sanacijskih del na prizadetih območjih ter se pogovoril o novih predlogih in potrebah. Na srečanju bodo sodelovali tudi predstavnika Rdečega križa Slovenije in Slovenske Karitas, ministri ter drugi predstavniki pristojnih resorjev. Načrtovanemu enournemu srečanju bo ob 14. uri sledila izjava za medije.

Predloge prihodnjih ukrepov države bo sicer vlada po Golobovih napovedih obravnavala na četrtkovi seji. Golob je ob tem občine pozval k čimprejšnjemu popisu škode, na podlagi katerega jim lahko država izplača sredstva. Nekatere najbolj prizadete občine bodo popis začele že danes.

Han se bo sestal z gospodarstveniki

Danes bo tudi interni sestanek pristojnih ministrstev, obrtno-podjetniške, gospodarske, trgovinske in turistično-gostinske zbornice ter civilne zaščite glede blaženja posledic obsežnih poplav, ki ga je sklical minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han. Sestanek bo zaprt za javnost, bodo pa po sestanku poslali sporočilo za javnost.

Bodo prebivalcem odpisali dajatve na položnicah za elektriko in vodo?

Ministrstva za okolje, podnebje in energijo pa dopoldne pripravlja novinarsko konferenco o ukrepih pri dobavi električne energije za pomoč prebivalcem na poplavljenih območjih. Poleg ministra Bojana Kumra bodo na novinarski konferenci sodelovali kot predstavniki dobaviteljev električne energije sodelovali še predsednik uprave Gen-I Maks Helbl, član uprave Petrola Jože Semolič ter predsednik sekcije dobaviteljev električne energije pri EZS in direktor ECE Sebastijan Roudi. Med predlogi prebivalcev je bilo sicer v zadnjih dneh mogoče slišati tudi odpis dajatev na položnicah za elektriko in vodo.

O aktualnih informacijah glede nudenja pomoči Ljubljančanom ter drugim prizadetim občinam pa bodo spregovorili tudi na novinarski konferenci ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 16
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 07:30 17.avgust 2023.

    Dobro delate Dr.Golob, večina volilcev je prepoznala v vas človeka z znanjem in vodstvenimi sposobnostmi. Verjamem da v vsakem človeku vidite dobro in ga povabite v svoje vrste, naj vas kakšno razočaranje ne odvrne od dela. Takšna je Slovenija, ima ...prikaži več polno sposobnih strokovnjakov, ki niso v nobeni stranki ! Smo volivci, ki nismo v nobeni stranki, smo tudi zavedni Slovenci, ki radi pomagamo in cenimo vaš trud ! Hvala, ker ignorirate zlobno SDS !

  • Janez11 11:13 16.avgust 2023.

    Golob bi lahko vpeljal minimalno leto dni praznik solidarnosti ali pa vsaj vsako leto od junija pa do septembra in v času od novembra do februarja . Javna uprava bi prihranila dopust in ga smiselno uporabila v času nepraznikov , ...prikaži več da bi lahko spočila zaradi delovnih naporov

  • Janez11 11:08 16.avgust 2023.

    Praktično in teoretično je vlada Janeza Janše bila bolj operativna in zelo uspešna saj je v mednarodni krizi Slovenija bila med najbolj uspešnimi državami. Državljani se morajo vprašati kako je mogoče , da je sedaj Slovenija med najbolj neuspešnimi državami ...prikaži večmi v EU. Ponudim vam odgovor, nesposobna in nekompetentna vlada , kjer danes uživajo predvsem tki. nevladniki -levičarska paravojska kamor se prelivajo vaši milijoni