Slovenija
709 ogledov

Golob obljubil individualne pogovore: "Poklicali vas bomo mi!"

Robert Golob Flickr/Vlada RS
Predsednik vlade Robert Golob je ob današnjem obisku vlade v koroški regiji, ki jo je avgusta prizadela huda ujma, napovedal, da bo že prihodnji teden na terenu bistveno več mehanizacije in 30 novih ekip, pa tudi, da bodo v kratkem na individualne pogovore povabili vseh 222 družin, katerih škoda v ujmi presega 150.000 evrov.

Kot je povedal v izjavi po skupnem srečanju s koroškimi župani, predstavniki gospodarstva in drugimi v Slovenj Gradcu, so ob današnjem obisku dobili veliko zelo konkretnih in koristnih pobud županov o tem, kako premagati likvidnostni krč in stopiti nasproti, da bo nujno potreben in tudi že odobren državni denar čim prej pritekel na račune občin ter do izvajalcev, pa tudi nujnost, da se čim prej poveča število gradbene mehanizacije v strugah.

"Že prihodnji teden bo tega bistveno več. Na teren naj bi prišlo 30 novih ekip. Danes sem se z enim samim namenom srečal z nekaterimi najbolj prizadetimi posamezniki, ki so v poplavah izgubili vse, in sicer, da jim pomagam premagati negotovost, ki pri njih še vedno obstaja kljub vsem velikim besedam in načrtom vlade," je dejal Golob.

Obljubil je, da bodo 222 družin, ki so v ujmi utrpele škodo, višjo od 150.000 evrov, začeli v kratkem klicati na individualne pogovore. Na njih jim bodo svetovali, kako si povrniti domove in kako jim bo država pri tem pomagala. "Poklicali vas bomo mi, ker hočemo, da se postavite na noge," je najbolj prizadetim sporočil predsednik vlade.

Ob tem je znova spomnil na hitro številko 114 ter vseh okoli 10.000 družin v Sloveniji, ki so se znašle v stiski, pozval, da se nanjo obrnejo v primeru kakršnihkoli vprašanj. Kot je dejal, jim bo tam na razpolago celotna javna uprava, ki bo podala ali pa poiskala prave odgovore.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
 • Plavi-mil 22:25 28.september 2023.

  Poklicali, a o svetem NIKOLI?

 • Ender3 19:33 27.september 2023.

  Razumljiva odločitev . Ker drugače bi se zgodil čredni nagon in linije bi pregorevale. Če imajo načrt in prioriteto na tak način pomagati naj se tega držijo in posledično za ne/učinkovitost tudi poimensko odgovarjajo.

 • Avatar Anion6anion
  Anion6anion 16:39 27.september 2023.

  Ah bejz no. A tako jih boš poklical kot kuharco iz rovt? In kdaj ? Enkrat ko bo zime konec?