Slovenija
28008 ogledov

Golob s to izjavo razočaral marsikatero v poplavah prizadeto družino

Robert Golob Epa
Vlada na čelu s premierjem se danes mudi na obisku v nedavnih poplavah močno prizadete Koroške. "Varnost bo na prvem mestu," je ob obisku na Prevaljah izpostavil Golob.

"Imamo zakonodajo, ki ni naklonjena temu, da bi bili lahko hitri in učinkoviti. Zato smo šli v spremembo zakonodaje, da bomo lahko izpolnili to, da se čim prej vzpostavijo rešitve, da se take katastrofe ne bodo več ponavljale," je ob obisku Koroške izpostavil premier Robert Golob.

Na srečanju na Koroškem so se Golob, infrastrukturna ministrica Alenka Bratušek, obrambni minister Marjan Šarec in minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan z županom Prevalj Matijo Tasičem pogovarjali o odpravi posledic avgustovskega neurja in obnovi prevaljskega vodovoda.

"Varnost bo na prvem mestu. Stroka že pripravlja podlage. Hitrih rešitev za nadomestne gradnje ne more biti. Nadomestna gradnja se lahko realizira takrat, ko imamo zemljišča. Občina Prevalje je zemljišča že pridobila," je bil jasen premier Golob, ki je v obenem poslal tudi sporočilo vsem prizadetim družinam.

"To zimo morajo ljudje preživeti na varnem. Žal tisti, ki so na ogroženih območjih, ne bodo doma. V naslednjem letu računamo na to, da bomo lahko tam, kjer bodo zemljišča, objekte ali pomagali finančno ali pa zgradili kot država. To bo v zakonu o obnovi in razvoju jasno predpisano. Do konca leta bo zakon sprejet. Verjamem, da bomo šli preko tehničnih pisarn v dialog z vsako družine posebej, zato da ugotovimo, na kakšen način priti do nadomestnih gradenj," je Golob poudaril ob obisku na Prevaljah. S to izjavo pa je Golob najverjetneje razočaral marsikatero družino, ki si je ob prvih obiskih visokih političnih funkcionarjev po avgustovskih poplavah obetala hitrejše sanacije.

Že včeraj je Golob po seji sveta za obnovo sicer napovedal, da bo obnova trajala od pet do deset let. Več o tem si lahko preberete tukaj.


dezurni@styria-media.si

Komentarjev 63
  • Kondor 15:53 27.september 2023.

    In kaj tu komu pri tem ni jasno? Na brzino nekaj skupaj spostaviti, da se bo ob večji ujmi vse porušilo ali kaj bi hoteli?

  • Anja1956 15:31 27.september 2023.

    Prizadeti , so se samo izenačili s tistimi osebami, ki že dolgo nimajo imovine ! Njim naj bi jo zdaj država morala nadomestiti, tistim , ki pa že od nekdaj nimajo nič, pa nikoli nič ne pripada !!!! Tu logiga ne vzdrži!

  • Avatar MK_KING
    MK_KING 15:07 27.september 2023.

    haha, če temu verjamete ste ravno tako bedak, kot tisti, ki ste ga volili. Uzdaj se use i u svoje kljuse