Slovenija
8272 ogledov

Golob po operaciji na nogah, to sporoča

Premier Robert Golob po operaciji kile v UKC Ljubljana Instagram
Slovenski premier Robert Golob, ki je uspešno prestal operacijo kile, je na svojem Instagram profilu objavil fotografijo iz bolnišnice, s katero se je zahvalil osebju UKC in sporočil, da je v domači negi.

Predsednik vlade dr. Robert Golob je uspešno prestal operacijo kile. Iz UKC Ljubljana so ga odpustili v soboto. Z objavo fotografije na Instagramu sporoča, da je že v domači negi. Od sredine prihodnjega tedna naj bi že normalno opravljal svoje delovne obveznosti, so sporočili iz Kabineta predsednika vlade.  V. d. strokovnega direktorja UKC Ljubljana Gregor Norčič je povedal, da so predsednika vlade operirali zaradi težav z dimeljsko kilo. Operacija je potekala brez zapletov, v predvidenem času. Postopek so izvedli laparoskopsko. Golob je pred operacijo prejel narkozo in bil po operacjii premeščen na oddelek, kjer je ostal na opazovanju.

Premier Robert Golob po operaciji kile v UKC Ljubljana | Avtor: Instagram Instagram

To niso prve zdravstvene težave premierja letos. Robert Golob je julija najprej šepal, nato pa kar nekaj časa hodil z berglami, na seji sveta za nacionalno varnost je bil celo brez čevlja. V njegovem kabinetu so pojasnili, da si je peto porezal na skalah v morju.

Kaj je kila?

"Kila ali hernia je izbočenje trebušnih struktur, ki nastane zaradi šibkosti plasti trebušne stene. Kile so lahko prirojene ali se pojavijo kadarkoli tekom življenja. Zvišan pritisk v trebušni votlini ob dvigovanju bremen, vztrajnem kašlju ali napenjanju med odvajanjem povzroči razmik oslabelih mišic, skozi katere se izboči kila. Ta lahko vsebuje maščobno tkivo (lipom) ali del črevesa. Kile se lahko pojavijo na različnih delih telesa in so pogostejše pri moških," na svoji spletni stran pojasnjuje ptujska bolnišnica. Menda je pri moških kar dvanajstkrat bolj pogosta kot pri ženskah. Največja dejavnika tveganja sta debelost in dviganje težkih bremen.
 

Komentarjev 16
  • robert60 06:50 19.november 2023.

    Aja, na nogah je bil operiran? Sem pa že mislil, da mu je Tinca sprožila kilo.

  • Avatar jezeran
    jezeran 06:24 19.november 2023.

    jebi ga lahko je preko vrste in ja škoda da je v redu.

  • Kmodri 22:38 18.november 2023.

    Golob je za kilo lažji. Sedaj bo lahko letel...če ne bo strmoglavil! Princ Teme je že v zasedi!