Slovenija
2671 ogledov

Golob: "Resnica marsikdaj ne pride do ljudi"

Robert Golob Epa
Nagovor premierja ob prvi obletnici volitev v DZ.

Predsednik vlade in prvak Gibanja Svoboda Robert Golob je v nagovoru ob prvi obletnici zadnjih parlamentarnih volitev dejal, da "ekipa kljub vsem oviram dela na polno". "Izboljšujemo javno zdravstvo, poskrbeli smo za energetsko oskrbo, investiramo, kot še nikoli, investicije pa so tiste, ki poganjajo gospodarsko rast," je dejal.

V nagovoru je še izpostavil, da so "zvišali plače, začeli z gradnjo stanovanj in celo za planet nam ni vseeno". "Jasno je, da je odpor vseh tistih, ki jim sedanje stanje ustreza, saj imajo od njega koristi, velik in da tudi zato resnica marsikdaj ne pride do ljudi," je dejal Golob in dodal, da tisti, ki veliko dela, tudi kdaj zgreši.

"Tudi mi nismo popolni in nikoli nismo trdili, da smo," je dejal Golob, a hkrati izrazil prepričanje, da "niso besede tiste, ki štejejo, ampak dejanja, teh pa je bilo v zadnjem letu ogromno".

Ob tem je še opozoril, da ne smemo pozabiti, v kakšni Sloveniji želimo živeti. "V Sloveniji, ki bo odprta, demokratična, ki temelji na spoštovanju in kjer sovražni govor ne bo imel mesta. V Sloveniji, ki bo solidarna do najšibkejših in kjer bo vsak, ki pomoč potrebuje, do te tudi prišel, ker je edino tako prav," je poudaril.

Danes je namreč leto dni od zadnjih volitev v DZ, na katerih je z veliko večino zmagalo Gibanje Svoboda ter osvojilo rekordnih 41 poslanskih mandatov. Vladna koalicija, ki jo sestavljata še SD in Levica ter se je v prvo leto mandata podala s smelimi napovedmi o izvedbi velikopoteznih reform, zatrjuje, da je po številnih političnih preizkušnjah v minulem letu še vedno trdna in enotna.

Iz opozicijskih SDS in NSi je medtem slišati predvsem kritike o neučinkovitosti koalicijskega trojčka in ocene, da bodo od napovedanih reform ostale zgolj časovnice.

Robert Golob Slovenija Slovenija Skrbi za Svobodo Robert Golob Slovenija To Golobu sporočajo ljudje

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 15
  • LukaMB 23:11 27.april 2023.

    Videli in slišali smo ukro-fašističen cirkus in norijo posranega goloba kozaka.

  • Naklonsky 10:23 25.april 2023.

    Zanimivo, da o resnici govori mr. Taubi… ukradena identiteta, finančnih malverzacijah….res drži pregovor da ‘Tat vpije “Držite tatu!”’

  • Naklonsky 07:19 25.april 2023.

    Najbolj nesposobna, koruptivna, protislovenska vlada, ki smo jih kadarkoli imeli. Bluzijo, blebetajo v tri krasne, mr. Taubi pa še strokovno popolnoma zblojen in nedorasel svoji funkciji.