Slovenija
12 ogledov

Golobič o Pahorju: Nisem presenečen

Gregor Golobič Boštjan Tacol
Nihče ni mogel biti presenečen, je o Pahorju in njegovem preklinjanju pred mikrofoni novinarjev dejal Golobič ob slovesu z mesta ministra za visoko šolstvo, znanost in razvoj.

Namigovanja, da naj bi za objavo posnetka z "brifing" srečanja stala prav stranka Zares, je Gregor Golobič zavrnil z besedami: "Stranka Zares je na to že odgovorila, jaz sem tovrstnih igric in špekulacij navajen."

"Vedno sem pa poudarjal: politika nikoli ne sme urejati medijskega področja, dokler novinarski poklic sam nase ne bo vzel te naloge in se sam reguliral, ne bo nič iz vsega skupaj. Ob tem primeru mislim, da se začenjajo odpirati ... neka prava vprašanja, ki, upam, da se bodo znotraj novinarskega ceha temeljito prediskutirala in pripeljala do nekih zaključkov," je dodal.

"Glejte, to je stvar osebnega sloga, jaz se v to ne bi spuščal, na nek način mislim, da nihče ni mogel biti presenečen," je Golobič dejal na vprašanje, kako komentira raven komunikacije med novinarji in premierjem.

Golobič je sicer izrazil zadovoljstvo nad opravljenim delom. Izpostavil je povečanje javnih sredstev, namenjenih znanosti, tehnološkemu razvoju in visokemu šolstvu, ter sprejetje strateških dokumentov na področju visokega šolstva in raziskovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.