Slovenija
19 ogledov

Golobič ostaja

(Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Gregor Golobič ostaja predsednik Zaresa. Kandidatka za gospodarsko ministrico Radićeva požela ob prihodu buren aplavz. Seja sveta stranke se je začela s solzami.

"Ne bom ponudil odstopa," pravi predsednik Zares Gregor Golobič. Kot pravi, bo glasovanje o njegovi zaupnici jeseni, ko bo kongres stranke odločal, ali ga bo znova izvolil za svojega predsednika.

Je pa Golobič ošvrknil tudi ministra v odstopu Mateja Lahovnika, seje sveta stranke se je namreč udeležila njegova najverjetnejša naslednica Darja Radić. "S tem je prekinila tradicijo neudeleževanja ministra za gospodarstvo na sestankih stranke Zares," je komentiral Golobič. Kandidatki za naslednico Lahovnika Darji Radić so ob prihodu na sejo sveta sicer bučno ploskali.

Glede izstopa ministrice Irme Pavlinič Krebs iz stranke Zares pa Golobič pravi, da je sicer možen, a ga ne pričakuje. Ministrica je po njegovem trdoživa in bo ostala v stranki. Zaradi pogajanj s sindikati Pavlinič Krebsove danes na svetu stranke ni.

Glede padca podpore stranki Golobič odgovarja, da bodo podporo dobili nazaj s tem, da bodo vztrajali pri svojem programu. "Reproduciranje javne podpore ni naloga Zares. Ampak narediti tisto, česar drugi niso. Stranka je vsak dan na razpotju, ali bo postala takšna kot druge ali pa bo šla naprej svojo pot," pravi Golobič.

Članica Zaresa in publicistka Bernarda Jeklin je ob prihodu na sejo sveta Zares jokala. Dejala je, da je Gregor Golobič zanjo še vedno najpametnejši slovenski politik, a da je njegovo lastništvo v Ultri breme za Zares. "To so težki časi za Zares," je komentirala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.