Slovenija
14 ogledov

Golobič vnovič za predsednika

Lahovnik je z distanciranjem Golobiču (na fotografiji) odprl pot za nov mandat n Žurnal24 main
Predsednik. Prvak Zaresa se je, tako pravijo neuradni viri, že odločil za vnovično kandidaturo.

Gregor Golobič naj bi se po naših informacijah potegoval za nov mandat predsednika najmlajše parlamentarne stranke Zares. To naj bi neuradno že sporočil najožjemu vodstvu stranke.

Uradno potrditve kandidature iz Zaresa še ni – Golobič jo bo sporočil v četrtek na seji sveta stranke –, je pa v Zaresu slišati, da so si ob Golobičevi neuradni napovedi vnovične kandidature v stranki oddahnili, saj prave alternative po mnenju mnogih članov po tem, ko se je Matej Lahovnik od stranke distanciral, za Golobiča trenutno nimajo.

“Lahovnika tako ali tako ni”
“Lahovnik tako ali tako praktično ni v Zaresu,” nam je dejal eden od članov stranke. Konvencija stranke naj bi bila jeseni, predvidoma v začetku volilne kampanje. Ker predsednika na konvenciji volijo vsi navzoči člani stranke, morebitni protikanditat po mnenju naših virov ne bi imel možnosti. Eden od članov je povedal, da se bo “pojavil morebiti kak slamnati kandidat, tako da Golobič ne bi izpadel preveč absolutistično”.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.