Slovenija
15188 ogledov

Golobu se slabo piše, to se mu še ni zgodilo

Robert Golob Epa
Vlada Roberta Goloba ima slabih deset mesecev po oblikovanju prvič več nasprotnikov kot podpornikov, kažejo podatki marčevske ankete Mediane za POP TV.

Aktualno oblast podpira 41,5 odstotka, dobrih 42 odstotkov pa ji nasprotuje. Delež neopredeljenih je 16-odstoten. Če bi bile volitve danes, bi Gibanje Svoboda dobilo 23,5 odstotka podpore (februarja 26,8 odstotka).

Tesno za njim je največja opozicijska stranka SDS z 22,8-odstotno podporo (februarja 22,2 odstotka). SD bi po marčni anketi Mediane prejela 6,6 odstotka, kar je za 1,4 odstotne točke več kot februarja, Levica 5,2 odstotka (februarja pet odstotkov) ter NSi, ki je s februarske 6,4-odstotne podpore marca v anketi pristala pri 5,1 odstotka. Sledijo neparlamentarne stranke: Resnica z 2,5 odstotka, SNS z 1,6 odstotka, Pirati z 1,5 odstotka podpore, SLS z 1,4 odstotka in ostali.

Kot kaže anketa, se je povečal delež politično neopredeljenih. 18,5 odstotka vprašanih namreč ne ve, katero stranko bi izbrali. 6,1 odstotka jih ne bi izbralo nobene, 2,1 odstotka pa jih ni želelo odgovoriti.

Med politiki na vrhu Anže Logar

Anže Logar | Avtor: Anže Petkovšek izjava o prvih rezultatih volitev predsedniškega kandidata Anžeta Logarja v kavarni Slamič Anže Petkovšek
Najbolje ocenjeni politik je še vedno poslanec SDS in kandidat na lanskih predsedniških volitvah Anže Logar. Drugo najvišjo povprečno oceno so volivci tokrat podelili ministru za zdravje Danijelu Bešiču Loredanu. Tretja je predsednica države Nataša Pirc Musar, četrti pa premier Robert Golob. Na petem mestu je evropska poslanka Ljudmila Novak, šesti pa gospodarski minister Matjaž Han. Sledi predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič, za njo pa po vrsti predsednik NSi Matej Tonin, pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan in minister za finance Klemen Boštjančič.

Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana je anketo za POP TV opravil med 20. in 23. marcem na reprezentativnem vzorcu 721 vprašanih.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 65
  • Pierre 15:41 28.marec 2023.

    Povejte KDO bo potem skidal govno ki se nabira 30 let??? A Janša????

  • bojovi 11:43 28.marec 2023.

    Glede na to kake je prbiju v enem intervjuju, "ljudje ne rabijo denarja, ker bi ga porabili za neumnosti" pa še hoče obdavčiti vse živo kar je možno. Če ne bomo dobili spet predčasnih volitev, mi bo res čudno.

  • sam1 19:09 27.marec 2023.

    Če ne bo menjal retorike in obljubljal,da so se dogovorili,da se bodo dogovorili,je boljše,da pomete za sabo in se vrne v varno zavetje zbirati milijone,ker za malega človeka ni naredil še nič......