Slovenija
233 ogledov

Google maps še vedno ne ve za novo cesto

podvoz Vič
1/5
Anže Petkovšek
Cesta je že dva meseca v uporabi, Google maps še ne ve zanjo.

Ogromno ljudi se za načrtovanje poti zanaša na Google maps, med njimi sem tudi sam. Precej me je presenetilo, da veliki brat Google dva meseca po odprtju še vedno ne ve za novo cesto.

V Ljubljani so med izvozom Dolgi most in Brdom zgradili novo cesto, po kateri naj bi po projekcijah vozilo med deset in 15 tisoč vozil na dan. Kot so nam pojasnili na Mestni občini Ljubljana, je povezovalna cesta pod začasno prometno ureditvijo prevozna od 12. novembra lani. Čeprav naj bi Google vedel praktično vse, dva meseca kasneje storitev Google maps za to cesto ne ve. Namesto po novi cesti te tako usmeri slabe tri kilometre naokrog. 

Google maps Dolgi most | Avtor: Google Maps Google Maps

Google ni odgovoril na naša vprašanja, smo pa na spletu zasledili, da naj bi satelitske posnetke obnavljali približno na pet let, a je kar nekaj uporabnikov potarnalo, da so posnetki njihove okolice enaki že sedem let ali več. 

Google maps Dolgi most | Avtor: Google Maps Google Maps

Lahko pa na napako v podatkih opozori tudi vsak uporabnik. Če ne zemljevidu kliknete na desni miških gumb, lahko izberete Prijavi težavo s podatki, nato pa v oknu izberete, za kakšno napako gre.  Najpogostejše napake so glede na ponujeno izbiro napačno označena enosmerna cesta, nepravilno narisan objekt, zaprta cesta ali pa da objekt ne obstaja, v našem primeru pa smo napako opisali v posebnem oknu. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • zdrej 11:46 23.januar 2017.

    Ne, to ni problem toliko zemljevida, kot je to problem uporabnika, ki se slepo zanaša na neki avtomatiziran sistem.

  • zdrej 11:44 23.januar 2017.

    Noben zemljevid ni čisto natančen in vsebuje napake. Razen mogoče, ko je čisto nov. In cesta, ki obstaja 2 meseca, ter članek o tem, da je ni v zemljevidih je čisti populizem, brezvezen članek, ter prikaz nerazumevanja, kako pač stvari delujejo.

  • RM 21:01 22.januar 2017.

    Največja težava google mapsa je : ko turisti iščejo pot do objektov in so usmerjeni km stran od pravih poti..