Slovenija
74 ogledov

Google zaposlil kamelo za slikanje puščave

Google google+
Spletni velikan je pri enem od snemanj za storitev Street View uporabil kar kamelo, zapisali so, da je to pač najprimerneje za puščavsko okolje.

S pomočjo storitve Google Street View si je poleg številnih ulic, cest in znamenitosti mogoče ogledati tudi puščavo Liwa v Združenih Arabskih Emiratih, kjer je Google kamero za fotografiranje naložil kar na kamelo. "Uporaba kamele nam je omogočila zbiranje avtentičnega slikovnega materiala in zmanjšala motenje tega krhkega okolja," so navedli na Googlu, ki se je doslej pri fotografiranju različnih krajev poslužil že številnih prevoznih sredstev. V Slovenijo so za fotografiranje poleg avtomobila uporabili tudi snežne sani.

Fotografije puščave iz Združenih Arabskih Emiratov si v funkciji Street View lahko že ogledate, na Googlu pa pravijo, da upajo, da vam bodo fotografije puščave pričarale vzdušje karavan, ki so tam potovale 3.000 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.